ΑΘΗΝΑ
04:52
|
06.05.2024
Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου η κυβέρνηση σταματήσει να επιδοτεί την βιομηχανία ορυκτών καυσίμων,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν, χθες Κυριακή, οι διαδηλώσεις στην Ολλανδία ενάντια στις κρατικές επιδοτήσεις της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί κανόνια νερού για να διαλύσει το πλήθος και να προχωρά στην σύλληψη 500 ακτιβιστών, που προστίθενται στους 2.400 περίπου που συνελήφθησαν το Σάββατο.

Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Χάγη και παρά την αστυνομική καταστολή δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου η ολλανδική κυβέρνηση σταματήσει να χρησιμοποιεί δημόσιο χρήμα για να επιδοτεί τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Ανεξάρτητα από το τι κάνει το δημοτικό συμβούλιο της Χάγης ή η αστυνομία, θα μείνουμε ή θα επιστρέφουμε κάθε μέρα», ανέφερε η Extinction Rebellion Netherlands στον ιστότοπό της. «Και αυτό μέχρι η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημά μας: άμεσο τέλος σε όλες τις επιδοτήσεις για ορυκτά καύσιμα».

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα από το Κέντρο Έρευνας για τις Πολυεθνικές Εταιρείες, αυτές οι επιδοτήσεις ανέρχονται σε περίπου 37,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα