ΑΘΗΝΑ
07:22
|
09.05.2024
Θα πλησιάσει πολύ πιο κοντά στον ήλιο, περνώντας σε απόσταση 21 εκατομμυρίων μιλίων (σχεδόν 34 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από το άστρο στις 17 Σεπτεμβρίου.
Ο κομήτης Νισιμούρα αναμένεται να είναι ορατός στον ουρανό της Ελλάδας μετά τις 4.00 π.μ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πιο κοντινή προσέγγισή του στον πλανήτη μας θα κάνει αύριο, λίγο μετά τις 4.00 το πρωί,  σε απόσταση 78 εκατομμυρίων μιλίων ο κομήτης Νισιμούρα που ολοκληρώνει μία τροχιά περίπου κάθε 440 χρόνια.

Η τελευταία φορά που πέρασε από τον πλανήτη μάς ήταν το 1590, γεγονός που εξιτάρει το ενδιαφέρον πολλών αστρονόμων (επαγγελματιών και ερασιτεχνών).

Παρότι ο κομήτης είχε περάσει πριν περίπου 4,5 αιώνες από τη γη, εντοπίστηκε μόλις τον περασμένο Αύγουστο από τον Ιάπωνα διαστημικό φωτογράφο Χιντέο Νισιμούρα που του έδωσε και το όνομά του.

Ο κομήτης είναι ελάχιστα φωτεινός ώστε να είναι ορατός από τη Γη λόγω απόστασης και θα κινείται κοντά στον ορίζοντα, επομένως τα κιάλια είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον δούμε. Η ουρά του κομήτη θα δείχνει πάντα μακριά από τον ήλιο επειδή το φως του ήλιου πιέζει συνεχώς τα λεπτά σωματίδια σκόνης.

Κομήτης Νισιμούρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Ο Ήλιος βίωσε μία από τις μεγαλύτερες εκλάμψεις των τελευταίων δέκα ετών

Νέο υλικό αναπτύχθηκε στη Ρωσία, καλύτερο από το αλουμίνιο. Σε τι διαφέρει;

Τουρκία: Νέα εποχή στις διαστημικές τεχνολογίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα