ΑΘΗΝΑ
09:52
|
27.04.2024
Σημειώνεται, ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι καταγραφές για τις ζημιές στα κτίρια και στις αίθουσες.
Ανοίγουν τα σχολεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα σχολική χρονιά, με τους μαθητές να κάνουν ποδαρικό στα σχολεία. Η ώρα του Αγιασμού έφτασε, αλλά όχι για όλους καθώς πολλά θα είναι τα κλειστά σχολεία λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες. Στο ερώτημα πολλών τι ώρα είναι ο Αγιασμός στα σχολεία, η απάντηση είναι απλή και ακολουθεί τα τετριμμένα κάθε έναρξης σχολικής χρονιάς.

Ο αγιασμός στα σχολεία αναμένεται να γίνει μετά τις 8:30 το πρωί. Σημειώστε, όμως, ότι το κάθε σχολείο ενημερώνει για την ώρα του αγιασμού τους γονείς και τους μαθητές.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά

Ανακοίνωση εκδόθηκε για την Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Λάρισα και Σποράδες, όπου τα σχολεία δεν θα ανοίξουν. Θα είναι κλειστά για μία εβδομάδα ως την Παρασκευή 15/9.

Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Η απόφαση για τα σχολεία

Δείτε την απόφαση πατώντας ΕΔΩ.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι καταγραφές για τις ζημιές στα κτίρια, στις αίθουσες, στα αναλώσιμα υλικά και βέβαια στα βιβλία προκειμένου να παραγγελθούν από τον ΔΙΟΦΑΝΤΟ νέα πακέτα για τα σχολεία στα οποία καταστράφηκαν από το νερό και τις λάσπες.

Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει και το υπουργείο Παιδείας για ζητήματα που θα ανακύψουν και θα αφορούν στους μαθητές, στις απουσίες, στην ψυχολογική υποστήριξη τους, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, στην αναπλήρωση των μαθημάτων κ.α. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Θεσσαλίας δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ακόμη ούτε και οι εκπαιδευτικοί λόγω των γνωστών προβλημάτων πρόσβασης αφού οι δρόμοι έχουν καταρρεύσει και πάρα πολλά χωριά όπως στο Πήλιο είναι εντελώς αποκλεισμένα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα