ΑΘΗΝΑ
01:57
|
28.04.2024
Στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, καλεί το Δίκτυο Αγώνα και Αλληλεγγύης.
Φωτ.: onlarissa.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αστυνομική βία ενάντια σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν την Κυριακή στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, καταγγέλλει το Δίκτυο Αγώνα και Αλληλεγγύης Λάρισας και καλεί σε νέα συγκέντρωση, σήμερα Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Την Κυριακή ήρθε εκτάκτως στη Λάρισα ο πρωθυπουργός για να εξαγγείλει μέτρα για τους πληγέντες. Το Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας βρέθηκε έξω από Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου γινόταν η σύσκεψη, μαζί με άλλους πολίτες/πλημμυροπαθείς, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τις προσχηματικές κινήσεις κατευνασμού. Η συγκέντρωση ήταν μαζική παρόλο που το κάλεσμα έγινε 2 ώρες νωρίτερα και ο κόσμος της Λάρισας ήρθε αποφασισμένος να δείξει την αγανάκτηση και την οργή του» αναφέρει το κάλεσμα από το Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας και συνεχίζει:

Ενώ ο πρωθυπουργός εξήγγελλε πλατφόρμες ενίσχυσης και έταζε «μέτρα ανακούφισης», του επιπέδου… ομπρελών απέναντι στην κακοκαιρία Daniel, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, προκλητικοί από την πρώτη στιγμή, δεν δίστασαν να μας πνίξουν στα δακρυγόνα… προληπτικά. Χωρίς καν αφορμή, άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και κρότου λάμψης κατευθείαν πάνω στο πλήθος, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό δύο τουλάχιστον διαδηλωτών, ένας εκ των οποίων κατέληξε στο νοσοκομείο.

Οι διαδηλωτές παρόλα αυτά δεν εγκατέλειπαν το χώρο, αντέκρουαν τις επιθέσεις της αστυνομίας και για περίπου 3 ώρες διεκδικούσαν και να ακουστούν και να προσεγγίσουν το κτήριο. Απέναντι στην αποφασιστικότητα του κόσμου η αστυνομία χρησιμοποίησε όλα τα γνωστά μέσα: συνεχείς ρίψεις δακρυγόνων/κρότου λάμψης (κάποια στιγμή, και μέχρι να τους ανεφοδιάσουν, έριχναν μέχρι και πέτρες!), έφοδος ομάδας Δίας με τις μηχανές πάνω στο πλήθος (το βίντεο που αναρτούμε δείχνει τον επικεφαλής να τους προτρέπει να μπουν μέσα στο πλήθος και να ρίξουν ξύλο), συλλήψεις στο σωρό, άγριοι ξυλοδαρμοί, ακόμη και άσχετων με τη συγκέντρωση που απλά διαμαρτυρήθηκαν για τη βιαιότητα της αστυνομίας.

Αφού μάθαμε ότι ο πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε εκτάκτως από την πίσω πόρτα (τους είχαν πνίξει τα δακρυγόνα και μέσα στο κτήριο), άτομα που συμμετέχουν στο Δίκτυο μαζί με άλλους συγκεντρωμένους, οργανωθήκαμε εκ νέου σε μπλοκ και αποχωρήσαμε από την περιφέρεια προς το κέντρο της πόλης με πορεία, την οποία προκλητικά ακολουθούσε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας σε όλη τη διαδρομή. Ο εκφοβισμός και οι προσαγωγές συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ. Έγιναν συνολικά 30 προσαγωγές και μετατράπηκαν σε συλλήψεις 7 από αυτές (νωρίς σήμερα το πρωί αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, προφανώς γιατί δεν είχαν τίποτε εναντίον των διαδηλωτών).

Σε αυτές τις συνθήκες, απέναντι σε συγγενείς πνιγμένων, απέναντι στους πλημμυροπαθείς, στους οργισμένους αγρότες, κτηνοτρόφους που καταστράφηκαν, απέναντι σε απελπισμένους για ένα αύριο που μοιάζει χωρίς επιλογές βιοπορισμού, επιλέγουν αναίσχυντα τη βία και την καταστολή.
Θα τους πνίξει η οργή μας!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα