ΑΘΗΝΑ
12:40
|
03.05.2024
Η απόφαση αυτή κάνει ακόμα πιο σύντομο το ήδη βεβιασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Βρετανός στρατιώτης στο πεδίο βολής Lydd Rangers
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βρετανικός στρατός αποφάσισε να μειώσει κατά ένα τρίτο τις ώρες εκπαίδευσης για τους Ουκρανούς στρατιώτες σε ένα πεδίο βολής στο Κεντ, αφού οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τον θόρυβο και τον καπνό, ανέφεραν χθες οι Times.

Η απόφαση αυτή κάνει ακόμα πιο σύντομο το ήδη βεβιασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, το Υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να μειώσει τις ασκήσεις στο πεδίο βολής Lydd Ranges κατά ένα τρίτο καθώς το δημοτικό συμβούλιο του Λιντ έλαβε έναν «αριθμό επιστολών».

«Όταν έχεις ένα συνεχές “μπαμ μπουμ”, σκέφτεσαι, “Λοιπόν, δεν μπορώ να κλείσω τα παράθυρα γιατί χρειάζομαι λίγο αέρα”, είπε μια γυναίκα που ζει δίπλα στη βάση τα τελευταία επτά χρόνια, «Οι εκρήξεις δονούν το σπίτι. Έγραφα ένα γράμμα μια μέρα και άφησα το στυλό γιατί πραγματικά έγινε “μπαμ”».

Ένας άλλος περίοικος είπε στους Times ότι θέλει να κλείσει εντελώς η εγκατάσταση. «Λέω κλείστε το», είπε. «Οι εκρήξεις είναι πράγματι πολύ θορυβώδεις. Κάνουν τα παράθυρα να τρίζουν».

Ο αντισυνταγματάρχης Μαρκ Πάουελ, διοικητής της βάσης, είπε ότι η απόφαση για μείωση της εκπαίδευσης ελήφθη για να διατηρηθεί μια καλή σχέση με τους «καλούς ανθρώπους του Λιντ».

Οι Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι λαμβάνουν συνήθως εκπαίδευση πέντε εβδομάδων σε εγκαταστάσεις όπως το Lydd Ranges.

Διαβάστε ακόμα:

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι ο βρετανικός στρατός έχει εκπαιδεύσει 20.000 Ουκρανούς στρατιώτες από την έναρξη της σύγκρουσης με τη Ρωσία πέρυσι.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν είχαν προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία και επέστρεψαν στην Ουκρανία, έχοντας ολοκληρώσει μόνο βασικά μαθήματα σχετικά με το χειρισμό των όπλων, τις πρώτες βοήθειες και το πεδίο.

Νεοσύλλεκτοι που εκπαιδεύτηκαν στη Βρετανία έχουν λάβει μέρος στην αντεπίθεση της Ουκρανίας κατά των ρωσικών δυνάμεων, με την 82η Αεροπορική Ταξιαρχία Εφόδου του Κιέβου, η οποία είναι εξοπλισμένη με βρετανικά τανκς και επανδρωμένη από στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα