ΑΘΗΝΑ
08:13
|
02.05.2024
Σύμφωνα με την WSJ, το Κίεβο «προσπαθεί να κρατήσει εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες από τη Δύση ταξιαρχίες για μια ευρέως αναμενόμενη επίθεση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κίεβο χρησιμοποίησε ανεκπαίδευτα και ανεπαρκώς εξοπλισμένα στρατεύματα στη μάχη για το Μπαχμούτ (για τους Ουκρανούς) ή Αρτεμόβσκ (για τους Ρώσους), προκειμένου να κρατήσει καλύτερα εκπαιδευμένες μονάδες για την αντεπίθεσή του, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο «36 ώρες στο Μπαχμούτ: Η απελπισμένη μάχη μιας μονάδας να συγκρατήσει τους Ρώσους».

Το δημοσίευμα μεταφέρει την ιστορία 16 επιστρατευμένων Ουκρανών, οι οποίοι βρέθηκαν ανεκπαίδευτοι στην πιο αιματηρή μάχη της σύγκρουσης.

Οι 16 κληρωτοί, που κατατάχθηκαν στον 5ο λόχο της 93ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, πέρασαν μόνο 36 ώρες στο Μπαχμούτ, κατά τις οποίες 11 από αυτούς σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν, επισήμανε η WSJ, επικαλούμενη επιζώντες στρατιώτες και συγγενείς σκοτωμένων νεοσύλλεκτων.

Την μονάδα αποτελούσαν «κυρίως φτωχοί άνδρες», που είχαν στρατολογηθεί από χωριά στο Χάρκοβο, ανέφερε το δημοσίεμα.

Σύμφωνα με το WSJ, κάποιοι από αυτούς είχαν ολοκληρώσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία πριν από χρόνια ή δεκαετίες, αλλά μετά την επιστράτευση τους πέρασαν μόνο δύο νύχτες σε μια βάση, όπου τους παραδόθηκαν όπλα και στολές της σοβιετικής εποχής πριν σταλούν στη μάχη.

Μερικοί από τους στρατιώτες θέλησαν να δηλώσουν επίσημα άρνηση να ακολουθήσουν τη διαταγή, επικαλούμενοι το ότι δεν έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση για την αποστολή. Ένας από αυτούς ανέφερε πως παραπονέθηκε ότι δεν είχε κρατήσει ποτέ όπλο πριν και φοβόταν, αλλά ο λοχίας του του είπε απλώς ότι «το Μπαχμούτ θα σε διδάξει».

Ένας από τους στρατιώτες είπε στην WSJ ότι εκτόξευσε μια ρουκέτα RPG για πρώτη φορά στη ζωή του στο Μπαχμούτ, ενώ ο άλλος περιέγραψε τη ρωσική επίθεση ως «κόλαση επί Γης».

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το Κίεβο πιθανώς στέλνει «κληρωτούς στρατιώτες και μονάδες εδαφικής άμυνας, μερικές φορές με αποσπασματική εκπαίδευση και εξοπλισμό» στο Μπαχμούτ «σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες από τη Δύση για μια ευρέως αναμενόμενη επίθεση».

Το αν η συντριβή αυτής της μονάδας ανεκπαίδευτων στρατιωτών «άξιζε», εξαρτάται από την ευρέως αναμενόμενη αντεπίθεση, σημειώνει η WSJ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα