ΑΘΗΝΑ
12:15
|
27.04.2024
Διαμαρτύρονται για τη διαρκώς επιδεινούμενη περιστολή των δικαιωμάτων τους και τη ζοφερή καθημερινότητα που βιώνουν.
Κραυγή αγωνίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αποχή συσσιτίου από την περασμένη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, έχουν προχωρήσει οι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού, διαμαρτυρόμενοι για τη διαρκώς επιδεινούμενη περιστολή των δικαιωμάτων τους και τη ζοφερή καθημερινότητα που βιώνουν.

Σε επιστολή που κοινοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες αρμόδιες αρχές, μεταξύ άλλων, οι κρατούμενοι καταγγέλλουν τον υπερπληθυσμό των φυλακών και την έλλειψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που οδηγεί στην καταστροφή της υγείας των κρατουμένων και σε ανεξιχνίαστους θανάτους.

Η επιστολή των κρατουμένων:

Μετά το Υπόμνημα που σας απευθύναμε τον Ιούνιο του 2023, το οποίο δεν λάβατε υπόψη και δεν μας δώσατε καμία απάντηση, ξεκινάμε από σήμερα, Δευτέρα 4-9-2023, αποχή συσσιτίου, ως ένα πρώτο βήμα διαμαρτυρίας.

Διαμαρτυρόμαστε για την πρωτοφανή και διαρκώς επιδεινούμενη περιστολή των δικαιωμάτων μας, που κάνει ακόμα πιο ζοφερή και αβίωτη την πραγματικότητα που επικρατεί στις φυλακές.

Διαμαρτυρόμαστε για την επανίδρυση των Φυλακών τύπου Γ, που καταστρατηγούν πλήρως δικαιώματα και ελευθερίες.

Διαμαρτυρόμαστε για το ουσιαστικό πετσόκομμα της δυνατότητας για λήψη τακτικών αδειών (ακόμα και εκπαιδευτικών αδειών), ενώ δίνουν αυτό το δικαίωμα μόλις λίγο πριν την υφ’ όρον απόλυση.

Διαμαρτυρόμαστε για τον ακραίο περιορισμό της δυνατότητας μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές.

hands of prisoner in jail.

Διαμαρτυρόμαστε για τον υπερπληθυσμό των φυλακών, για το στοίβαγμα ανθρώπων σε αυτές τις αποθήκες ψυχών, για την έλλειψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που οδηγεί στην καταστροφή της υγείας των κρατουμένων και σε ανεξιχνίαστους θανάτους.

Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό με την υφ’ όρον απόλυση, με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των συμβουλίων και τις αναιτιολόγητες απορρίψεις, για το βασανιστήριο της ατελείωτης αναμονής, με τα συμβούλια να χρονοτριβούν και να απορρίπτουν τελικά δυο και τρεις και πέντε ή περισσότερες φορές.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί ειδικά στην εισαγγελία Λαμίας επικρατούν άλλοι νόμοι για την υφ’ όρον απόλυση των πολυϊσοβιτών, που ενώ για όλη την υπόλοιπη χώρα είναι τα 19 έτη και έχουν δοθεί δεκάδες αναστολές, μόνο στον Δομοκό ισχύουν τα 25 έτη.

Δηλώνουμε απολύτως αντίθετοι στην αύξηση του συνολικού ορίου κατά συγχώνευση ποινών από 20 στα 25 έτη.

Διαμαρτυρόμαστε ακόμη για τη μη συγχώνευση των πειθαρχικών και των ποινών καθώς και για την ασάφεια του άρθρου 94 παράγραφος 4.

Κρατούμενοι ΣΚ Δομοκού

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα