ΑΘΗΝΑ
21:45
|
01.05.2024
Το ΓΕΣ επικαλείται τον κίνδυνο τουρκικής εισβολής για να μη δώσει τις άδειες στους φαντάρους από τη Θεσσαλία ώστε να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.
Καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια νέα καταγγελία από στρατιώτες που έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αποκαλύπτει το Δίκτυο Σπάρτακος, στην οποία υποστηρίζεται ότι με προφορική διαταγή του ΓΕΣ, δεν δίνονται οι δέκα μέρες άδειας σε φαντάρους και στρατιωτικούς με καταγωγή από Θεσσαλία, οι οποίοι πρέπει να στηρίξουν τις λαβωμένες και δοκιμαζόμενες οικογένειες τους.

Εδώ ολόκληρη η καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος:

«Αυτά που γίνονται στον Στρατό δεν γίνονται πουθενά!

Μετά τα FAKE NEWS του ΓΕΣ για τα παροπλισμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, που μετά την κοινωνική κατακραυγή, συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και τροφοδοσίας των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία….

Έχουμε τις καταγγελίες συνφάνταρων που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και αποκαλύπτουν ότι με Προφορική Διαταγή του ΓΕΣ, δεν δίνουν τις δέκα (10) μέρες άδειας σε φαντάρους και στρατιωτικούς με καταγωγή από Θεσσαλία, οι οποίοι πρέπει να στηρίξουν τις λαβωμένες και δοκιμαζόμενες οικογένειες τους.

Διευκρινίζουμε ότι οι άδειες δεν εξαρτάται αν θα δοθούν από την “καλοσύνη και την ανθρωπιά” του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου και του ΓΕΣ, αλλά προβλέπονται από Προεδρικό Διάταγμα.

Αυτοί υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες και ακριβώς για αυτό το λόγο και η διαταγή του ΓΕΣ για να μην δοθούν είναι Προφορική.

Έχει σημασία όμως να δούμε ποιον λόγο προφασίζεται το ΓΕΣ για να μην δώσει τις άδειες.

Αναφέρουν λοιπόν ότι εξαιτίας της έκτακτης ανάγκης και των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σειρά στρατοπέδων υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτεθεί ο Εχθρός εξ Ανατολάς!

Που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τα κενά στην Άμυνα….

Και κάπου εκεί αρχίζουν τα μεγάλα τα εθνικιστικά τα λόγια, καλώντας συνφάνταρους και στελέχη να βάλουν το “εθνικό” πάνω από το ατομικό” συμφέρον.

Μάλιστα, η αποκορύφωση της κωμικοτραγικής πολεμοκάπηλης προπαγάνδας τους θέλει να συγκρίνουν την καταστροφή της Θεσσαλίας με τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο του 1940.

Τονίζουν χαρακτηριστικά ότι “και το 40′ οι γονείς έμειναν μόνοι όταν τα παιδιά τους πήγαν να πολεμήσουν και κατόρθωσαν να τα βγάλουν πέρα”… 

Η επόμενη κίνηση του ΓΕΣ θα είναι να καλέσει τους πλημμυροπαθείς παππούδες και γιαγιάδες να φορτωθούν κούτες με όπλα και πυρομαχικά, να βάλουν ένα χέρι και να σπρώξουν τα παπάκια ελικόπτερα που αποχωρούν από την πλημμυρισμένη βάση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Τέλος, το ΓΕΣ επιχειρεί να καθησυχάσει τους δικαιούχους των αδειών λέγοντας ότι θα τις δώσουν αργότερα, σε δύο με τρεις μήνες.

Θυμίζουμε στο ΓΕΣ ότι οι συνφάνταροι δεν απαιτούν την 10ημερη άδεια για να πάνε να αράξουν στην παραλία, αλλά για να βοηθήσουν τις οικογένειες τους.

Το καταλαβαίνουν αυτό στο ΓΕΣ, στο ΓΕΕΘΑ και το Υπουργείο Άμυνας;

Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει την σοβαρή αυτή καταγγελία;

Απαιτούμε να δώσουν Άγραφες Άδειες στους φαντάρους με καταγωγή από τις πληγείσες περιοχές-Οι οικογένειες τους έχουν ανάγκη.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί από το ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ να δώσει άμεσα Άγραφες Άδειες με καταγωγή από τις πληγείσες περιοχές.

Ο θεσσαλικός κάμπος δεν υπάρχει πια, όπως τον γνωρίζαμε. Στη θέση του υπάρχει μια λίμνη, με θαμμένα χωριά, τα ποτάμια υπερχείλισαν, πλημμυρίζοντας τεράστιες εκτάσεις ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές σε υποδομές, περιουσίες, καλλιέργειες και επιχειρήσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται Μαγνησία, Σποράδες, Καρδίτσα, Τρίκαλα καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ και Φαρσάλων Θεσσαλίας.

Οι οικογένειες τους έχουν ανάγκη καθώς η καταστροφή είναι τεράστια».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα