ΑΘΗΝΑ
17:48
|
02.05.2024
Η Κοπεγχάγη έχει έως τώρα δώσει στο καθεστώς του Κιέβου ό,τι μπορούσε από τα αποθέματά της σε όπλα και στο εξής θα επικεντρωθεί σε αγορές.
Έχει υποσχεθεί στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη F-16
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δωδέκατο – και μεγαλύτερο από την έναρξη του πολέμου– πακέτο βοήθειας, ύψους 780 εκ. ευρώ προς την Ουκρανία, ανακοίνωσε, χθες Τρίτη, η κυβέρνηση της Δανίας, με εκταμιεύσεις που θα ολοκληρωθούν ως το 2025.

Το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής βοήθειας αυτής θα φθάσει στην Ουκρανία μέσα στο 2023, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας της Δανίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε και θα αφορά σε εκταμιεύσεις για την αγορά τεθωρακισμένων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Το πακέτο αυτό ανοίγει μια «νέα φάση» στη βοήθεια της Δανίας προς την Ουκρανία, καθώς όπως ανέφερε ο υπουργό Εξωτερικών της χώρας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν η Κοπεγχάγη έχει έως τώρα δώσει στο καθεστώς του Κιέβου ό,τι μπορούσε από τα αποθέματά της σε όπλα και από τούδε και στο εξής θα επικεντρωθεί σε αγορές για τις τρέχουσες ανάγκες της Ουκρανίας, μαζί με τους υπόλοιπους δυτικούς συμμάχους του Ζελένσκι.

Η Κοπεγχάγη έχει ήδη προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με παλαιότερα γερμανικής κατασκευής βαριά άρματα μάχης Leopard 1, ενώ έχει επίσης υποσχεθεί στο Κίεβο δεκάδες αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι το νέο πακέτο βοήθειας συζητήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν στο Κίεβο.

«Σας ευχαριστώ, Μέτε, για αυτήν την έγκαιρη και ισχυρή βοήθεια. Μαζί, αποκαθιστούμε την ειρήνη στην Ευρώπη», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα