ΑΘΗΝΑ
10:06
|
27.04.2024
Οι Ουκρανοί ζήτησαν από μας να συμμετάσχουμε προληπτικά σε μία μείζονος σημασίας πράξη πολέμου, επανέλαβε ο ιδιοκτήτης της Starlink.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξηγήσεις γιατί η δική του εταιρία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών Starlink αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες στις ουκρανικές για επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία έδωσε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στην τεχνολογική σύνοδο του Λος Άντζελες «All-In Summit 2023».

 Όπως εξήγησε, πήρε αυτή την απόφαση ως διευθύνων σύμβουλος της Starlink μολονότι από την αρχή της ένοπλης σύρραξης με τη Ρωσία το Φεβρουάριο του 2022 παρείχε δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην Ουκρανία. Επικαλέστηκε δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων πως οι υπηρεσίες που πρόσφερε έκαναν τη διαφορά στην αντιμετώπιση επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού. Απαντώντας σε ερώτηση για την Κριμαία ανέφερε πως η περιοχή ήταν «κλειστή» λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

«Δε μας επιτρέπεται να παράσχουμε υπηρεσίες σύνδεσης στη..χώρα δίχως σαφή κυβερνητική αμερικανική έγκριση» δήλωσε κατά λέξη ο Ίλον Μασκ, προσθέτοντας πως αν και δεν είναι υποστηρικτής του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, εντούτοις εάν είχε λάβει «προεδρική εντολή να ανοίξει την παροχή υπηρεσιών» θα το είχε κάνει. «Τέτοιο αίτημα δεν ήρθε» πρόσθεσε επιρρίπτοντας ευθύνες για το θέμα στην κυβέρνηση Μπάιντεν μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε από την Ουκρανία και από ορισμένους Αμερικανούς Δημοκρατικούς Γερουσιαστές με πρώτη την Ελίζαμπεθ Γουόρεν που ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του.

Σε επόμενο σημείο ανέφερε ότι η σχεδιασμένη ουκρανική επίθεση στο ρωσικό στόλο της Σεβαστούπολης «θα είχε παρόμοιο αντίκτυπο με την ιαπωνική επίθεση στον αμερικανικό στόλο στο Περλ Χάρμπορ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου» προκαλώντας «μεγαλύτερη κλιμάκωση».

Και κατέληξε τονίζοντας:

«Επομένως, (οι Ουκρανοί) στην πραγματικότητα ζήτησαν από μας να συμμετάσχουμε προληπτικά σε μία μείζονος σημασίας πράξη πολέμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα