ΑΘΗΝΑ
16:18
|
20.05.2024
Δύο νεκροί στην επαρχία Κεράλα, από σπάνια νόσο που μπορεί να μεταδοθεί από ορισμένα ζώα στον άνθρωπο.
Επιβολή περιορισμών σε επτά χωριά στην περιοχή Κοζίκοντι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμό εξέδωσαν οι Αρχές της πολιτείας Κεράλα στη Νότια Ινδία, μετά την επιβεβαίωση δύο θανάτων από τον σπάνιο ιό Νίπα που οδήγησαν στην απόφαση επιβολής περιορισμών σε επτά χωριά στην περιοχή Κοζίκοντι όπου έκλεισαν σχολεία και επιχειρήσεις.

Ο πρώτος από τους θανάτους σημειώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ ο άλλος στις 30 Αυγούστου, και οι δύο στην περιοχή Κοζίκοντι της πολιτείας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Δύο συγγενείς ενός από τα θύματα βρέθηκαν επίσης θετικοί στον ιό και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας της Ινδίας Μανσούκ Μανταβίγια, ανέφερε, χθες Τρίτη, ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έστειλε μια ομάδα επειρογνωμώνων στην Κεράλα για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να βοηθήσουν την πολιτειακή κυβέρνηση στη διαχείριση της επιδημίας.

Η τοπική υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι 168 επαφές των δύο ανθρώπων που πέθαναν έχουν εντοπιστεί και υποβάλλονται σε τεστ για τον ιό, ενώ οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί φορώντας μάσκες και να επισκέπτονται νοσοκομεία μόνο για επείγοντα περιστατικά.

Πρόκειται για την τέταρτη επιδημία που ξεσπάει στην Κεράλα από το 2018, λόγω του ιού Νίπα που μεταδίδεται στον άνθρωπο από ζώα όπως οι χοίροι και οι νυχτερίδες. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω μολυσμένων τροφίμων και μέσω επαφής με μολυσμένο άτομο.

Τα άτομα που προσβάλλονται από τον ιό μερικές φορές δεν παρουσιάζουν εμφανή συμπτώματα, ενώ άλλα εμφανίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η λοίμωξη μπορεί να οδηγήσει σε εμβρυϊκή εγκεφαλίτιδα – μια σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει τον εγκέφαλο.

Το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ εκείνων που προσβάλλονται από τον ιό είναι υψηλό καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο φάρμακο ή εμβόλιο για τη θεραπεία της λοίμωξης. Η θεραπεία περιορίζεται στη διαχείριση των συμπτωμάτων και στην υποστηρικτική φροντίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο-Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Μενίδι: Στον ανακριτή ο 50χρονος γυναικοκτόνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα