ΑΘΗΝΑ
03:41
|
08.05.2024
Άλλοι 25 τραυματίστηκαν σε έκρηξη δίπλα στον διαχωριστικό φράχτη κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.
25 ακόμα τραυματίστηκαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, χθες Τετάρτη, και άλλοι 25 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε δίπλα στον διαχωριστικό φράχτη κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων με τη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην αποκλεισμένη Λωρίδα.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά μήκος του φράχτη για την επέτειο της αποχώρησης του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005, που οργανώθηκε από τη Χαμάς, την παλαιστινιακή ομάδα που κυβερνά την αποκλεισμένη περιοχή από το 2007.

Διαδηλωτές ανέφεραν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες εκτόξευσαν δακρυγόνα πριν από τη φονική έκρηξη. Σύμφωνα με μαρτυρίες σε τοπικά ΜΜΕ, η έκρηξη σημειώθηκε καθώς μια παλαιστινιακή μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών προσπαθούσε να εξουδετερώσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως αναφέρουν, οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ, εμποδίζοντάς τους να διαφύγουν από την έκρηξη.

Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη και υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να εκτοξεύσουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό πάνω από το τείχος όταν αυτός εξερράγη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα