ΑΘΗΝΑ
11:23
|
03.05.2024
Από την πρεσβεία της Βενεζουέλας στο Πεκίνο, ο Μαδούρο χαιρέτισε την κοινή δήλωση για «Στρατηγική Συνεργασία σε όλες τις δοκιμασίες και σε κάθε καιρό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, στην οποία παρουσίασε μια επισκόπηση της εξαήμερης επίσκεψής του στην Κίνα.

Από την έδρα της πρεσβείας της Βενεζουέλας στο Πεκίνο σήμερα, ο Μαδούρο τόνισε ότι η χώρα του είχε πάντα την αποφασιστική υποστήριξη της Κίνας απέναντι στις αυθαίρετες κυρώσεις που της έχουν επιβάλλει οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους.

Δήλωσε επίσης ότι η στρατηγική σχέση μεταξύ Βενεζουέλας και Κίνας έφτασε σε νέο επίπεδο μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ.

Επιπλέον, ο Μαδούρο χαιρέτισε την υπογραφή της κοινής δήλωσης για την καθιέρωση μιας «Στρατηγικής Συνεργασίας σε όλες τις δοκιμασίες και σε κάθε καιρό».

Χθες υπογράφηκαν 31 έγγραφα εργασίας στο πλαίσιο της 17ης Συνάντησης της Υψηλού Επιπέδου Επιτροπής Κίνας-Βενεζουέλας, υπενθύμισε ο Μαδούρο, τονίζοντας ότι αυτές οι συμφωνίες συνεργασίας περιλαμβάνουν θέματα που σχετίζονται με την οικονομία, το εμπόριο, την εκπαίδευση, τον τουρισμό, την επιστήμη και την τεχνολογία, την υγεία , την αεροδιαστημική ανάπτυξη και την πολιτική αεροπορία.

«Υπογράψαμε μια συμφωνία ώστε η Βενεζουέλα να διαθέσει τα προϊόντα της στην κινεζική αγορά», είπε ο Μπολιβαριανός ηγέτης, τονίζοντας τις ευκαιρίες εξαγωγών για καφέ, αβοκάντο, ψάρι και χταπόδι.

«Η Κίνα και η Βενεζουέλα θα ενισχύσουν την ομάδα των υπερασπιστών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό θα είναι ένα κεντρικό στοιχείο σε μια στρατηγική, ώστε τα Ηνωμένα Έθνη να καταδικάσουν και να αντιστρέψουν τα συστήματα μονομερών καταναγκαστικών μέτρων, νωρίτερα παρά γρήγορα», είπε ο Μαδούρο.

«Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, τον αιώνα του τέλους του ηγεμονισμού και του ιμπεριαλισμού, τον αιώνα στον οποίο γεννήθηκε ένας διαφορετικός, πολυπολικός και πολυκεντρικός κόσμος για την ειρήνη και την ενότητα».

«Η επίσκεψη ήταν πολύ επιτυχημένη. Βρήκαμε νέες λύσεις και πετύχαμε νέα μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν σε μια ανώτερη σχέση. Είμαι χαρούμενος», κατέληξε ο Μαδούρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα