ΑΘΗΝΑ
11:11
|
03.05.2024
Η τιμωρία με καθυστέρηση πέντε ετών αφορά την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και τον τρόπο μετάδοσής της από την εκπομπή «Μαζί Σου» της κ. Στεφανίδου.
Τατιάνα Στεφανίδου, 2018
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαρύ χρηματικό πρόστιμο επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Μαζί σου» με παρουσιάστρια την Τατιάνα Στεφανίδου για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, το 2018.

Το ΕΣΡ τιμώρησε τον ΣΚΑΪ με πρόστιμα συνολικού ύψους 120.000 ευρώ για συνολικά τέσσερις παραβάσεις. Ειδικότερα, 30.000 ευρώ πρέπει να καταβληθούν για τη «μη προστασία της μνήμης τεθνεώτος», άλλα 30.000 ευρώ για τη «δημοσιοποίηση στοιχείων της μυστικής ποινικής προδικασίας», άλλα 30.000 ευρώ για την «υποβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος» και τέλος άλλα 30.000 ευρώ για τη «μη προστασία ανηλίκων τηλεθεατών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «καμπάνας» του ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ αναφέρει:

Το ΕΣΡ επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού ‘ΣΚΑΪ’, τη διοικητική κύρωση του προστίμου: (α) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την μη προστασία της μνήμης τεθνεώτος, (β) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για τη δημοσιοποίηση στοιχείων της μυστικής ποινικής προδικασίας, (γ) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την υποβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος και (δ) των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ για την μη προστασία ανηλίκων τηλεθεατών.

Για τους λόγους αυτούς η ολομέλεια του ΕΣΡ «δέχεται ότι η εγκαλουμένη παραβίασε εκ προθέσεως τις αναφερόμενες στο νομικό μέρος της παρούσας υποχρεώσεις της, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κατά τη διάρκεια των εκπομπών προβλήθηκαν μεταξύ άλλων λεπτομέρειες για το πως δολοφονήθηκε η νεαρή κοπέλα και εικόνες από τη σορό της, βίντεο με τον ξυλοδαρμό εντός των φυλακών, ενός εκ των (τότε) κατηγορουμένων για τον φόνο, καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, τμήμα της δικογραφίας και άλλα στοιχεία της ποινικής προδικασίας της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα