ΑΘΗΝΑ
08:49
|
03.05.2024
Η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη σε βάρος των δικαστικών προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων.
Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε σήμερα η δήλωση που έκανε χτες στα Ιωάννινα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, πως «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η δήλωση αυτή «δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση» αλλά «αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταλήγει ως εξής:

«Με δεδομένο, ότι ο σεβασμός στους θεσμούς αποτελεί κορυφαία υποχρέωση κάθε πολιτικού προσώπου, που ενισχύει τη δομή μιας Κοινωνίας, καλούμε το πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις, που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα