ΑΘΗΝΑ
11:27
|
03.05.2024
Η Γαλλία ετοιμάζεται να δοκιμάσει το νέο update του iPhone12 από την Apple, η οποία θα κρίνει εάν συνεχίσουν οι πωλήσεις.
Update στο λογισμικό του iPhone 12 για να συνεχιστούν οι πωλήσεις στη Γαλλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Apple ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εκδώσει μια ενημέρωση λογισμικού για χρήστες iPhone 12 στη Γαλλία, αφού οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας διέταξαν παύση των πωλήσεων του μοντέλου 2020 λόγω ανησυχιών σχετικά με την ακτινοβολία.

Η Εθνική Υπηρεσία Συχνοτήτων της Γαλλίας, ANFR, διέταξε την Τρίτη την άμεση απόσυρση του iPhone 12 από τη γαλλική αγορά, λέγοντας ότι υπερβαίνει τα ευρωπαϊκά όρια έκθεσης σε ακτινοβολία. Το ANFR αποφάσισε επίσης, ότι για τα iPhone 12 που ήδη χρησιμοποιούνται, η Apple πρέπει να λάβει «όλα τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα για να φέρει τα τηλέφωνα σε συμμόρφωση το συντομότερο δυνατό» διαφορετικά θα πρέπει να ανακαλέσει τις συσκευές.

«Θα εκδώσουμε μια ενημέρωση λογισμικού για τους χρήστες στη Γαλλία, ώστε να προσαρμόζεται το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές. Ανυπομονούμε να συνεχίσει να είναι διαθέσιμο το iPhone 12 στη Γαλλία», ανέφερε η Apple σε δήλωσή της και πρόσθεσε «Αυτό σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμών που χρησιμοποιείται από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές και όχι με ανησυχία για την ασφάλεια».

«Από τότε που παρουσιάστηκε το 2020, το iPhone 12 έχει πιστοποιηθεί και αναγνωριστεί ότι πληροί ή υπερβαίνει όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα SAR σε όλο τον κόσμο», τόνισε η Apple.

«Μετά από συζητήσεις και όπως ζητήθηκε από την ANFR, η Apple με διαβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για το iPhone 12 τις επόμενες ημέρες», ανάρτησε ο υπουργός ψηφιακής οικονομίας της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό στο X.

Η γαλλική ρυθμιστική αρχή ετοιμάζεται να δοκιμάσει γρήγορα αυτήν την ενημέρωση, «η οποία τελικά θα ευθυγραμμίσει το μοντέλο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα που εφαρμόζονται στη Γαλλία» και στη συνέχεια θα επιτρέψει στην Apple να συνεχίσει τις πωλήσεις.

Επίσης, και το Βέλγιο ανακοίνωσε, ότι θα εξετάσει ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το iPhone 12 μετά την αναστολή των πωλήσεών του από τη Γαλλία.

Η αναστολή των πωλήσεων ήρθε την ίδια ημέρα που η Apple παρουσίασε το iPhone 15 και το iPhone 15 Pro, στην ετήσια κεντρική εκδήλωσ;h της στην Καλιφόρνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα