ΑΘΗΝΑ
01:17
|
25.02.2024
Χορηγήθηκε αναισθησία σε ασθενή, αλλά η επέμβαση αναβλήθηκε λόγω προβλήματος με τον εξαερισμό. Νοσοκομείο… υπό κατάρρευση.
Νοσοκομείο Μεταξά - ΕΔΕ για νέο μπάχαλο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο εβδομάδες μετά το σκάνδαλο με τις ελλείψεις φαρμάκων για χημειοθεραπείες και την αποπομπή του διοικητή Χαράλαμπου Τουμπεκή, το ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά» ξαναβρίσκεται στην επικαιρότητα για ένα ακόμη μπάχαλο… Ειδικότερα, διενεργείται  κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), μετά την αναβολή προγραμματισμένης επέμβασης λόγω προβλήματος στο σύστημα εξαερισμού, με αποτέλεσμα τη σοβαρή ταλαιπωρία ασθενούς στην οποία είχε χορηγηθεί γενική αναισθησία. Η ασθενής χρειάστηκε να παραμείνει επί μία ώρα στο χειρουργικό τραπέζι της Γυναικολογικής κλινικής μέχρι την ανάνηψή της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  της ΕΡΤ, η ασθενής, αφού ξύπνησε από τη νάρκωση, πληροφορήθηκε ότι η επέμβαση δεν είχε πραγματοποιηθεί και είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα, πρωί Παρασκευής.  

Τη διενέργεια της ΕΔΕ διέταξε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Σ. Ευσταθόπουλος, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της σοβαρής βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της χειρουργικής αίθουσας (καθώς και της μη έγκαιρης αντιμετώπισής της), που είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία της 52χρονης ασθενούς.

Μετά το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του δήμου Πειραιά και του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, σε μια προσπάθεια ιεράρχησης στην αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων στις υποδομές του «Μεταξά», λόγω της παλαιότητας του κτιρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα από τα έργα, τα οποία είναι απαραίτητα, έχουν δρομολογηθεί, μέσω του προγράμματος κτιριακής αναβάθμισης των νοσοκομείων. Το πρόβλημα, όμως, που αφορά το κεντρικό σύστημα ψύξης-θέρμανσης παραμένει, καθώς ακυρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απομακρύνει, από τη θέση του, τον έως τότε διοικητή του νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης που παρατηρήθηκε στην προμήθεια των φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται στις χημειοθεραπείες. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν αποδώσει σε κακή οικονομική διαχείριση την έλλειψη κονδυλίων για την προμήθεια των συγκεκριμένων φαρμάκων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ορισμένοι ογκολογικοί ασθενείς να υποβάλλονται με καθυστέρηση στις θεραπείες τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστρία: Τέσσερις γυναίκες και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν στη Βιέννη μέσα σε 24 ώρες

Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών

Γαλλία: Λήξη της απεργίας των εργαζομένων στον Πύργο του Άιφελ

Τουλάχιστον 15 νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στη Ναντζίνγκ της Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα