ΑΘΗΝΑ
07:36
|
06.05.2024
Οι παραβιάσεις αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο το 2020 οι λογαριασμοί χρηστών κάτω των 16 ετών είχαν οριστεί ως «δημόσιοι» από προεπιλογή.
Tik Tok
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας στην πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης Tik Tok της κινέζικης εταιρίας  ByteDance για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων παιδιών σε χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με δήλωση του Ιρλανδού Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων, η κινέζικη πλατφόρμα ανάρτησης βίντεο βραχείας διάρκειας κρίθηκε πως παραβίασε σειρά νόμων της Ε.Ε. για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από το τέλος Ιουλίου 2020 ως το τέλος Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Όπως εξήγησε, οι παραβιάσεις αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο το 2020 οι λογαριασμοί χρηστών κάτω των 16 ετών είχαν οριστεί ως «δημόσιοι» από προεπιλογή δίχως το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης να εξακριβώνει εάν ένας χρήστης ήταν πράγματι ο γονέας ή ο κηδεμόνας ενός παιδιού χρήστη όταν συνδεόταν μέσω της λειτουργίας «οικογενειακής αντιστοίχισης».

Εκτός από το πρόστιμο, ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC) έδωσε στο Tik Tok τρίμηνη προθεσμία για να συμμορφώσει όλη την επεξεργασία της, σε τομείς όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα