ΑΘΗΝΑ
01:23
|
04.05.2024
Η ανάλυση έδειξε ότι το τσιμπολόγημα δεν είναι ανθυγιεινό, αρκεί τα σνακ να είναι υγιεινά. Όσοι έτρωγαν συχνά σνακ υψηλής ποιότητας, είχαν συχνά πιο υγιές…
Τρόφιμα μεσογειακής διατροφής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα που δημοσιεύεται στο «European Journal of Nutrition» υποστηρίζει πως το 25% των ανθρώπων αναιρεί τα οφέλη της υγιεινής διατροφής προσφεύγοντας συχνά σε ανθυγιεινά ελαφρά γεύματα.

Ερευνητές του King’s College του Λονδίνου που διενέργησαν την έρευνα παρακολουθώντας λεπτομερώς τις διατροφικές συνήθειες 854 ατόμων διαπίστωσαν πως οι μισοί δεν αντιστοιχούν την υγιεινή ποιότητα των γευμάτων με τα σνακ και το αντίστροφο.

Όπως επισημαίνουν «αυτή η διαφορά έχει αρνητική επίδραση σε θέματα υγείας, όπως το σάκχαρο και τα επίπεδα λίπους στο αίμα».

Η ανάλυση έδειξε ότι το τσιμπολόγημα δεν είναι ανθυγιεινό, αρκεί τα σνακ να είναι υγιεινά. Όσοι έτρωγαν συχνά σνακ υψηλής ποιότητας, όπως ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υγιές βάρος σε σύγκριση με εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου σνακ ή καταναλώνουν ανθυγιεινά σνακ.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στην πρόσληψη θερμίδων έχουν τα κέικ και οι πίτες

Επίσης, τα σνακ καλής ποιότητας μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη μεταβολική υγεία και μειωμένη πείνα.

Το 26% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι κατανάλωναν υγιεινά κύρια γεύματα, αλλά σνακ κακής ποιότητας.

Τα σνακ αυτά, όπως τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και οι ζαχαρούχες λιχουδιές, συνδέονται με χειρότερους δείκτες υγείας και αφήνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πεινασμένοι.

Επίσης, συνδέονται με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος, υψηλότερη μάζα σπλαχνικού λίπους και υψηλότερες συγκεντρώσεις τριγλυκεριδίων μετά την κατανάλωση ενός γεύματος, τα οποία σχετίζονται με εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιαγγειακά νοσήματα και παχυσαρκία.

Τα πιο δημοφιλή σνακ που καταναλώθηκαν ήταν μπισκότα, φρούτα, ξηροί καρποί και σπόροι, τυρί και βούτυρο, κέικ και πίτες και μπάρες δημητριακών.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στην πρόσληψη θερμίδων είχαν τα κέικ και οι πίτες (14%), τα δημητριακά πρωινού (13%), το παγωτό και τα κατεψυγμένα γαλακτοκομικά επιδόρπια (12%), τα γλυκά (12%), τα μπισκότα και τα μπράουνις (11%), οι ξηροί καρποί και οι σπόροι (11%).

Ο χρόνος του τσιμπολογήματος μπορεί επίσης να είναι κρίσιμος για την υγεία, καθώς η ανάλυση έδειξε ότι το τσιμπολόγημα μετά τις 9 το βράδυ συνδέεται με χειρότερους αιματολογικούς δείκτες σε σύγκριση με όλες τις άλλες ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα