ΑΘΗΝΑ
00:37
|
08.05.2024
Ανησυχεί για τις συνθήκες κράτησης των χούλιγκανς της Ντιναμό στις ελληνικές φυλακές, ο Κροάτης πρόεδρος.
Δεν έχουν νερό και χρήματα κατήγγειλε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τα όσα συνέβησαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου δολοφονήθηκε ο  Μιχάλης Κατσούρης, κατά τη διάρκεια καταδρομικής επίθεσης χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προχώρησε ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς, υποστηρίζοντας ότι ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του επειδή αρνήθηκε την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του. Προφανώς επειδή αρνήθηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, γιατί φοβόταν μην καταλήξει στη φυλακή, με αποτέλεσμα να πεθάνει από αιμορραγία. Ποιος τον τραυμάτισε; Δεν έχουμε ιδέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Κροάτης πρόεδρος εξέφρασε και την έντονη ανησυχία του για τις συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές των 105 Κροατών χούλιγκανς που έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Μεταφέροντας πληροφορίες, που όπως είπε έλαβε από πηγές που συνδέονται στενά με τους κρατούμενους, ανέφερε πως δεν υπάρχει πόσιμο νερό στις ελληνικές φυλακές και ο μόνος τρόπος πρόσβασης σε αυτό είναι η αγορά του. «Αυτό το έργο δυσχεραίνεται λόγω της περιορισμένης πρόσβασης των κρατουμένων σε χρήματα», πρόσθεσε.

Τα άτομα αυτά, παρά την εμπλοκή τους σε βίαιη συμπεριφορά, είναι Κροάτες πολίτες και η ευημερία τους αποτελεί θέμα εθνικής ανησυχίας, πρόσθεσε τονίζοντας ότι ζήτησε από τον Κροάτη Πρωθυπουργό να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Μιλάνοβτις, αυτές οι συνθήκες διαβίωσης αποτελούν σοβαρή πρόκληση για την ευημερία των κρατουμένων, παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους, αλλά εγείρουν και ηθικά ερωτήματα σχετικά με τη μεταχείριση των κρατουμένων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα