ΑΘΗΝΑ
13:00
|
30.04.2024
Η δραματική αύξηση των ροών παράτυπων μεταναστών στη νότια Ιταλία απασχολεί και την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει όλους τους Ευρωπαίους…Πρέπει πρώτα να έχουμε μία ανθρωπιστική προσέγγιση. Ευθύνη μας είναι να φροντίζουμε τους ανθρώπους που έχουν φθάσει. Μετά έχουμε καθήκον ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Γίνεται δουλειά από τον Ζεράλντ Νταρμανέν και υπάρχει συνεργασία με την ιταλική κυβέρνηση και οι αποφάσεις θα ληφθούν σε αυτή τη βάση» τόνισε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν,  στο φόντο των αλλεπάλληλων ροών Αφρικανών μεταναστών που κατακλύζουν καθημερινά κατά χιλιάδες το νησάκι Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

 Ο Γάλλος Πρόεδρος επισκεπτόμενος το Cote D’or της ανατολικής Γαλλίας πρόσθεσε πως σήμερα το απόγευμα έχει συγκληθεί για το μεταναστευτικό έκτακτη σύσκεψη από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών της αστυνομίας, της χωροφυλακής και της μετανάστευσης,  και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα ανακοινωθούν μέσα στις λίγες επόμενες μέρες.

Ο Γάλλος Πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στο Cote D’or της ανατολικής Γαλλίας

Ως τώρα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δεν έχει διευκρινίσει αν η χώρα του θα ακολουθήσει την απόφαση της Γερμανίας, για αναστολή της εθελοντικής υποδοχής αιτούντων άσυλο από την Ιταλία, εξαιτίας «της μεγάλης μεταναστευτικής πίεσης» και της άρνησης της Ρώμης να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, έφθασαν στη Λαμπεντούζα 7.000 μετανάστες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Ο αριθμός τους ισοδυναμεί με εκείνο των ντόπιων κατοίκων του νησιού, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στη Λαμπεντούζα εδώ και μέρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Προς την Κίνα ή όχι;-Πρωθυπουργός με μυστική ψηφοφορία στα Νησιά Σολομώντα

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα