ΑΘΗΝΑ
06:12
|
28.04.2024
Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.
Στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στην Γαλικία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ισπανία βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, που πραγματοποιούνται στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στην Γαλικία.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζητήσεις για τις μακροοικονομικές εξελίξεις και ανταλλαγή απόψεων με την πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου. Επίσης, θα συζητηθούν οι προκλήσεις για τον συντονισμό πολιτικών μεσοπρόθεσμα.

Αργότερα την ίδια ημέρα, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι αυξανόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες ευάλωτων χωρών και οι προτάσεις για την ενίσχυση του ρόλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτύου Χρηματοοικονομικής Ασφάλειας (Global Financial Safety Net).

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να έχουν κοινή συνάντηση με τους ομολόγους τους από την Κοινότητα των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).

Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω υλοποίησης της επενδυτικής ατζέντας Global Gateway που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ και της CELAC στη σύνοδο κορυφής τον Ιούλιο, καθώς και οι αυξανόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες των ευάλωτων χωρών, υπό το πρίσμα της δύσκολης γεωπολιτικής συγκυρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα