ΑΘΗΝΑ
13:31
|
30.04.2024
Αφότου αποτραβήχτηκε από τη δημοσιότητα μετά τον στασιασμό της Wagner, προέκυψαν πολλές εικασίες πως έπεσε σε δυσμένεια.
Ο Σουροβίκιν στο Μεγάλο Τέμενος Αμπντελχαμίντ Μπεν Μπαντίς στο Οράν της Αλγερίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν βρίσκεται στην Αλγερία ως μέρος αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας, σε μια προφανή επιστροφή στα επίσημα καθήκοντά του, μετά από υποψίες σε σχέση με ανταρσία του Ιουνίου από τη μισθοφορική δύναμη Βάγκνερ, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη πηγή κοντά στον στρατηγό.

Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες του Σουροβίκιν να φορά ένα χακί κοστούμι χωρίς στρατιωτικά διακριτικά που είπε ότι τραβήχτηκαν στην Αλγερία, έναν σημαντικό αγοραστή ρωσικών όπλων.

Ο Σουροβίκιν, στον οποίο έχουν αποδώσει τον χαρακτηρισμό «Στρατηγός Αρμαγεδδών» ηγήθηκε για λίγο της εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι πριν αλλάξει καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2023.

Ο στρατηγός, τον οποίο έχει επαινέσει δημόσια ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αποτραβήχτηκε από τη δημοσιότητα μετά την ανταρσία της Wagner. Οι New York Times ανέφεραν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πίστευαν ότι γνώριζε εκ των προτέρων για τον στασιασμό του Πριγκόζιν.

«Νομίζω ότι τώρα θα υπάρξουν πολλά κουτσομπολιά, εικασίες για αυτό το θέμα [τη στάση της Wagner] και ούτω καθεξής. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα παράδειγμα αυτών», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, λίγες μέρες μετά τα γεγονότα της ανταρσίας.

Διάφορα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σουροβίκιν είχε πέσει σε δυσμένεια στο Κρεμλίνο και ότι ερευνάται για πιθανή συνενοχή. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι είχε απομακρυνθεί από τη θέση του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και ότι αντικαταστάθηκε για την ώρα από τον Βίκτορ Αφζάλοφ.

Διαβάστε ακόμα:

Σύμφωνα με το Reuters, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αυτόν τον μήνα ανέφεραν ότι ο Σουροβίκιν είχε διοριστεί επικεφαλής της επιτροπής αεράμυνας της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), στην οποία συσπειρώνονται η Ρωσία και οκτώ άλλα πρώην σοβιετικά κράτη.

Αναλυτές του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου της Ουάσινγκτον σχολίασαν ότι κάτι τέτοιο θα ταίριαζε «με τα προηγούμενα πρότυπα της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας να μετατοπίζει ντροπιασμένους και αναποτελεσματικούς διοικητές σε περιφερειακές θέσεις μακριά από την Ουκρανία χωρίς να τους απαλλάσσει πλήρως από τον ρωσικό στρατό», ανέφερε το Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κριμαία: Καταρρίφθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς TACMS

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η ΝΔ συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Προς την Κίνα ή όχι;-Πρωθυπουργός με μυστική ψηφοφορία στα Νησιά Σολομώντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα