ΑΘΗΝΑ
08:02
|
05.05.2024
Λαβρόφ: «Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με τον Ματέο Τζούπι για να συζητήσουμε την ουκρανική κρίση».
Ο παπικός απεσταλμένος Ματέο Τζούπι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με Κινέζους αξιωματούχους είχε στο Πεκίνο, ο ειδικός απεσταλμένους του Πάπα Φραγκίσκου για την αναζήτηση ειρηνευτικής λύσης για την Ουκρανία και πρόεδρος της Διασκέψεως των ρωμαιοκαθολικών επισκόπων Ιταλίας, καρδινάλιος Ματέο Τζούπι.

Όπως ανακοίνωσε, χθες Πέμπτη, το Βατικανό, ο Καρδινάλιος, συναντήθηκε με τον Λι Χούι, ειδικό εκπρόσωπο της Κίνας για ευρασιατικές υποθέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών σε «ανοιχτή και εγκάρδια ατμόσφαιρα».

Οι δυο τους συζήτησαν «τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις δραματικές συνέπειές του, τονίζοντας την ανάγκη να συνδυαστούν οι προσπάθειες για την ενθάρρυνση του διαλόγου και την εξεύρεση μονοπατιών που να οδηγούν στην ειρήνη», ανάφερε η Αγία Έδρα.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις για το ζήτημα της επισιτιστικής κρίσης «με την ελπίδα ότι οι εξαγωγές σιτηρών μπορούν σύντομα να διασφαλιστούν, ιδίως προς τις χώρες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

Ενόψει της αποστολής του καρδινάλιου Τζούπι στην Κίνα, το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας είχε δηλώσει πως πρόκειται «για ένα ακόμη βήμα της αποστολής που επιθυμεί ο Πάπας για τη διατήρηση των ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών και την αναζήτηση μονοπατιών που μπορούν να οδηγήσουν σε μια δίκαιη ειρήνη».

Ο ιταλικής καταγωγής καρδινάλιος και αρχιεπίσκοπος της Μπολόνια είχε ταξιδέψει προηγουμένως στο Κίεβο στις 5-6 Ιουνίου, στη Μόσχα στις 28-29 Ιουνίου και στην Ουάσιγκτον στις 17-19 Ιουλίου και πιθανότατα θα βρεθεί ξανά στη Μόσχα, όπως δείχνουν οι σημερινές δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με οποιονδήποτε

«Το Βατικανό συνεχίζει τις προσπάθειές του. Ο παπικός απεσταλμένος θα επιστρέψει στη Ρωσία σύντομα. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με οποιονδήποτε, είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με οποιονδήποτε» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο Σεργκέι Λαβρόφ, υπενθύμισε ότι πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για την Ουκρανία με εκπροσώπους της Τουρκίας, «οι οποίοι επίσης έχουν διαφορετικές ιδέες» όπως ανάφερε.

Τόνισε δε, ότι η Μόσχα «εκτιμά» και τις μη δημόσιες προσπάθειες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας, για την οργάνωση της ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα