ΑΘΗΝΑ
02:23
|
06.05.2024
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ χαρακτήρισε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινμπίνγκ δικτάτορα την Παρασκευή.
Αναλένα Μπέρμποκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ χαρακτήρισε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινμπίνγκ δικτάτορα την Παρασκευή, καθώς τόνισε τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, αναφέρει δημοσίευμα της Politico.

«Θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί», είπε η Μπέρμποκ στο Fox News την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε πώς η κυβέρνηση στο Βερολίνο βλέπει το τέλος του πολέμου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας.

«Αν ο Πούτιν κέρδιζε αυτόν τον πόλεμο, τι σημάδι θα ήταν αυτό για άλλους δικτάτορες στον κόσμο, όπως ο Σι, όπως ο Κινέζος πρόεδρος; Επομένως, η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», είπε η Μπέρμποκ στη συνέντευξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στις ΗΠΑ.

Τα σχόλια της Μπέρκμποκ έρχονται μετά τις πρόσφατες εμπορικές εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Βρυξελλών, αφού η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε αυτή την εβδομάδα ότι το στέλεχος της ΕΕ θα ξεκινήσει έρευνα για τις επιδοτήσεις των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά την αμφίθυμη προσέγγιση της Γερμανίας απέναντι στην Κίνα, το ίδιο το Κόμμα των Πρασίνων της Μπέρμποκ τείνει να κλίνει προς μια πιο δυναμική προσέγγιση στο Πεκίνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε επίσης τον Σι δικτάτορα το περασμένο καλοκαίρι μιλώντας για ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που κατέρριψαν οι ΗΠΑ νωρίτερα φέτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα