ΑΘΗΝΑ
17:59
|
09.05.2024
Τρεις Ρώσοι διπλωμάτες, οι οποίοι κατηγορούνται για «παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης», απελάθηκαν από την Βόρεια Μακεδονία.
Εκκλησία στη Βόρεια Μακεδονία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Ρώσοι διπλωμάτες, οι οποίοι κατηγορούνται για «παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης», απελάθηκαν από την Βόρεια Μακεδονία, ανακοίνωσαν τα Σκόπια. Ο αριθμός των μελών του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια που έχουν απελαθεί από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 14 άτομα.

«Αυτή η απόφαση ελήφθη αφού δεχθήκαμε πληροφορίες από αρμόδιους θεσμούς αναφορικά με δραστηριότητες που διεξήγαν (οι τρεις διπλωμάτες) παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Βιέννης», η οποία πλαισιώνει τις σχέσεις μεταξύ κρατών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια, Σεργκέι Μπαζντνίκιν, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ανακοινώθηκε πως οι τρεις συνάδελφοί του είναι πλέον «ανεπιθύμητα πρόσωπα» και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει επίσης στης κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις Βρυξέλλες, ενώ η Ρωσία έχει χαρακτηριστεί «εχθρικό κράτος» από τα Σκόπια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Εκτός Καΐρου οι αντιπροσωπείες Χαμάς και Ισραήλ

Καναδάς: Τρομοκρατική οργάνωση οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Ημέρα της Νίκης: Στιγμιότυπα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν

Επιστολή κοινής πρωτοβουλίας στα αριστερά κόμματα από τον Αλέξη Χαρίτση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα