ΑΘΗΝΑ
01:23
|
29.11.2023
Τρεις Ρώσοι διπλωμάτες, οι οποίοι κατηγορούνται για «παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης», απελάθηκαν από την Βόρεια Μακεδονία.
Εκκλησία στη Βόρεια Μακεδονία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις Ρώσοι διπλωμάτες, οι οποίοι κατηγορούνται για «παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης», απελάθηκαν από την Βόρεια Μακεδονία, ανακοίνωσαν τα Σκόπια. Ο αριθμός των μελών του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια που έχουν απελαθεί από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 14 άτομα.

«Αυτή η απόφαση ελήφθη αφού δεχθήκαμε πληροφορίες από αρμόδιους θεσμούς αναφορικά με δραστηριότητες που διεξήγαν (οι τρεις διπλωμάτες) παραβιάζοντας τη Σύμβαση της Βιέννης», η οποία πλαισιώνει τις σχέσεις μεταξύ κρατών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια, Σεργκέι Μπαζντνίκιν, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου του ανακοινώθηκε πως οι τρεις συνάδελφοί του είναι πλέον «ανεπιθύμητα πρόσωπα» και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η Βόρεια Μακεδονία συμμετέχει επίσης στης κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από τις Βρυξέλλες, ενώ η Ρωσία έχει χαρακτηριστεί «εχθρικό κράτος» από τα Σκόπια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεκέμβριο η συνάντηση Ραϊσί-Ερντογάν

Ξεκίνησαν οι ανταλλαγές ομήρων και κρατουμένων

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Κάμερον στο φόντο της κρίσης Σούνακ-Μητσοτάκη

Στην Τουρκία ο Ραΐσι σε αναζήτηση κοινής στάσης για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα