ΑΘΗΝΑ
16:40
|
21.05.2024
Ο ηγέτης της ΛΔΚ ήρθε στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στην περιοχή Πριμόριε της Ρωσίας, μετέδωσε ανταποκριτής του TASS.

Το τρένο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας έφτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό Artyom, 45 χιλιόμετρα από το Βλαδιβοστόκ. Ο υπουργός Φυσικών Πόρων της Ρωσίας Αλεξάντερ Κοζλόφ και ο Κυβερνήτης της περιοχής Πριμόριε Όλεγκ Κοζεμιάκο τον συνάντησαν στην εξέδρα. Οι μαθητές του σχολείου Νο 7 του οικισμού Αρτεμόφσκι υποδέχτηκαν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας με λουλούδια. Η καθηγήτρια μαθηματικών Εβγκένια Σελουπάικο είπε στους δημοσιογράφους ότι αυτά είναι τα παιδιά και τα εγγόνια μηχανικών ηλεκτρικής ενέργειας και υπαλλήλων του θερμοηλεκτρικού σταθμού Artemovsk.

«Το Artyom είναι ένα σημαντικό κέντρο μεταφορών της περιοχής Πριμόριε, τόσο ένα αεροδρόμιο όσο και ένας σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκονται εδώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξέι Σταρίκοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας διεθνούς συνεργασίας της περιοχής Πριμόριε.

Ο ηγέτης της ΛΔΚ ήρθε στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις 13 Σεπτεμβρίου, στο διαστημικό λιμάνι Vostochny, διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις τόσο με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών όσο και κατά πρόσωπο. Στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε στο Komsomolsk-on-Amur, όπου επισκέφτηκε το εργοστάσιο αεροπορίας Komsomolsk-on-Amur, Yury Gagarin καθώς και τον χώρο του κέντρου παραγωγής της μητρικής εταιρείας του πολιτικού τμήματος της UAC Yakovlev.

Η Ρωσία είναι το πρώτο κράτος που επισκέφθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν από την αρχή της πανδημίας, κατά την οποία τα σύνορα της χώρας έκλεισαν. Πριν από αυτό, ο ηγέτης της ΛΔΚ ήρθε στη Ρωσία τον Απρίλιο του 2019. Στη συνέχεια, συγκεκριμένα, αυτός και ο Πούτιν διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις στο Βλαδιβοστόκ, και αυτή ήταν η πρώτη τους συνάντηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Η Αραβική Σύνοδος μεταξύ γεγονότων και απαραίτητων δικαιωμάτων

Μόσχα: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τη νομιμότητα του ΔΠΔ, αλλά τη χρησιμοποιούν εναντίον των εχθρών τους

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα