ΑΘΗΝΑ
17:40
|
27.04.2024
14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος τους συνετρίβη στη βόρεια πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας το Σάββατο.
Κόσμος συγκεντρώνεται στο σημείο της συντριβής στην επαρχία Barcelos, στην πολιτεία Amazonas. Φωτογραφία: Reuters
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκατέσσερις άνθρωποι σε ένα μικρό αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος συνετρίβη στη βόρεια πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας το Σάββατο, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το ατύχημα σημειώθηκε στην επαρχία Barcelos, περίπου 400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του κράτους, Manaus.

«Λυπάμαι βαθιά για τον θάνατο των 12 επιβατών και των δύο μελών του πληρώματος, θύματα στο αεροπορικό δυστύχημα στο Barcelos το Σάββατο», δήλωσε ο Ουίλσον Λίμα, κυβερνήτης της πολιτείας Αμαζόνας στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

«Οι ομάδες μας εργάστηκαν από την αρχή για να παράσχουν την απαραίτητη υποστήριξη. Τα συλλυπητήρια και οι προσευχές μου είναι προς τις οικογένειες και τους φίλους τους.»

Η αεροπορική εταιρεία Manaus Aerotaxi εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας ότι είχε σημειωθεί ατύχημα και ότι διερευνούσε, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για θανάτους ή τραυματισμούς.

«Βασιζόμαστε στον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής όσων εμπλέκονται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα είμαστε διαθέσιμοι να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και ενημερώσεις καθώς προχωρά η έρευνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας (FAB) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι ερευνητές από το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (CENIPA) κλήθηκαν να ξεκινήσουν έρευνα για τους λόγους της συντριβής του μικρού αεροσκάφους, ενός Embraer Bandeirante με την ταξινόμηση PT- SOG.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα O Globo, ο κυβερνήτης Λίμα είπε ότι τα πτώματα είχαν ήδη αφαιρεθεί από το αεροσκάφος και ότι τα θύματα ήταν Βραζιλιάνοι τουρίστες.

Η Λίμα πρόσθεσε επίσης ότι η περιοχή αντιμετωπίζει έντονες βροχοπτώσεις και η πιο πιθανή αιτία του ατυχήματος ήταν ένα λάθος στη διαδρομή που ακολουθήθηκε τη στιγμή της προσγείωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα