ΑΘΗΝΑ
05:31
|
04.05.2024
Περισσότεροι από 200 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης της Ερυθραίας συνελήφθησαν στη Γερμανία μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία.
Κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης για το περιστατικό, οι αρχές εμφάνισαν ορισμένα από τα αντικείμενα που είπαν ότι χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στην αστυνομία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 200 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης της Ερυθραίας συνελήφθησαν στη Γερμανία μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία, αναφέρει το BBC.

Η βία ξέσπασε καθώς ένα πολιτιστικό φεστιβάλ της Ερυθραίας επρόκειτο να ξεκινήσει στην πόλη της Στουτγάρδης το Σάββατο.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από υποστηρικτές του καθεστώτος της Ερυθραίας πιστοί στον Πρόεδρο της Ερυθραίας Ισαΐας Αφγουέρκι.

Η αστυνομία που στάλθηκε στο σημείο βρέθηκε παγιδευμένη σε «μαζική βία» μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων, είπε ο αναπληρωτής αστυνομικός επίτροπος.

«Ούτε η έκταση ούτε η ένταση της βίας ήταν εμφανείς εκ των προτέρων», δήλωσε ο Κάρστεν Χόφλερ σε δήλωση το Σάββατο.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με ρόπαλα, καρφιά, μεταλλικές ράβδους, μπουκάλια και πέτρες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο νοσοκομείο εισήχθησαν έξι αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν 228 άτομα.

Η βία έχει καταδικαστεί από αξιωματούχους της πόλης.

«Πρέπει να αναλάβουμε αποφασιστικά μέτρα κατά της εμφάνισης συγκρούσεων από άλλα κράτη σε γερμανικό έδαφος», δήλωσε ο δήμαρχος της Στουτγάρδης Φρανκ Νόπερ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Το χάος ακολουθεί μια σειρά παρόμοιων πρόσφατων διαδηλώσεων. Καθώς η Ερυθραία γιορτάζει τα 30 χρόνια της ανεξαρτησίας της από την Αιθιοπία, τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν φεστιβάλ από μέλη της διασποράς της, με πολλά να καταλήγουν σε συγκρούσεις.

Η Ερυθραία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής, είναι ένα μονοκομματικό κράτος με μια κατασταλτική και εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένη κοινωνία. Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ερυθραίοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα έχουν αξιολογήσει την Ερυθραία ως τη χειρότερη συνολική ελευθερία τύπου στον κόσμο, ακόμη χαμηλότερη από τη Βόρεια Κορέα, με όλες τις δημοσιεύσεις και την πρόσβαση να ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση.

Τον Αύγουστο, μια διαμαρτυρία ξέσπασε μετά από μια πολιτιστική εκδήλωση στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και σκηνές και περίπτερα φεστιβάλ πυρπολήθηκαν.

Τον Ιούλιο, η γερμανική αστυνομία χρησιμοποίησε ρόπαλα και σπρέι πιπεριού για να καταπνίξει πλήθη που στόχευαν ένα μουσικό φεστιβάλ της Ερυθραίας, αφού οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την εκδήλωση «άσκηση προπαγάνδας της κυβέρνησης της Ερυθραίας».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε σχέδια απέλασης Ερυθραίων αιτούντων άσυλο που εμπλέκονται σε ταραχές στο Τελ Αβίβ.

Χειοβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και σφαίρες με σφουγγάρι χρησιμοποιήθηκαν από την ισραηλινή αστυνομία εναντίον εκατοντάδων αντιπάλων του καθεστώτος της Ερυθραίας στις 3 Σεπτεμβρίου, μετά από ένα πολιτιστικό φεστιβάλ.

Τον περασμένο μήνα, ένα τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Ερυθραίας στο Τορόντο του Καναδά, ακυρώθηκε μετά από σύγκρουση υποστηρικτών και αντιπάλων του καθεστώτος της Ερυθραίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα