ΑΘΗΝΑ
02:17
|
20.06.2024
Ανατροπές στα έως τώρα κομματικά δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τόσο μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές.
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η απρόσμενη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία φέρνει μεγάλες ανατροπές στα έως τώρα παγιωμένα κομματικά δεδομένα.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 21.00, μετά από παράταση μίας ώρας που δόθηκε από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννη Δρόσο, λόγω της αυξημένης συμμετοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Δρόσος, συνολικά είχαν ψηφίσει κοντά 150.000 άτομα, με περίπου 35.000 να είναι νέα μέλη που γράφτηκαν για να ψηφίσουν.

Τέλος ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα με δείγμα δεν αναμένονται πριν από τις 11 το βράδυ.

Κανένα από τα επιτελεία των υποψηφίων δεν είχε προβλέψει την τόσο εντυπωσιακή συμμετοχή της κοινωνίας.

Ποιοι και πώς ψηφίζουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν οριστεί πάνω από 500 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμα και αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17, οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Επισημαίνεται πως για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον iSyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα με όλα τα εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Χαμάς είναι ιδέα, λέει ο Ντάνιελ Χαγκάρι

Λουτρό αίματος αμάχων κοντά στο Κερέμ Σαλόμ

Στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ από απόψε η Κύπρος

Προτεραιότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής δίνει ο Χατζηδάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα