ΑΘΗΝΑ
03:30
|
22.05.2024
Εκατομμύρια προσκυνητές στο Ιράν έχουν υπογράψει αυτό που έχει περιγραφεί ως το «μεγαλύτερο» αίτημα κατά της βεβήλωσης του Κορανίου.
Προσκυνητές στην ιερή πόλη Mashhad υπέγραψαν σε μια αναφορά που καταδικάζει τη βεβήλωση του Ιερού Κορανίου στην Ευρώπη και αλλού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατομμύρια προσκυνητές στο Ιράν έχουν υπογράψει αυτό που έχει περιγραφεί ως το «μεγαλύτερο» αίτημα κατά της βεβήλωσης του Κορανίου, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι μια αναφορά μήκους 1.114 μέτρων έχει λάβει υπογραφές από πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.

Σύμφωνα με το PressTV, το 80 τοις εκατό του είχε εκτεθεί πρόσφατα στην Καρμπάλα του Ιράκ κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος Arbaeen, ενώ περίπου 250 μέτρα εκτίθενται επί του παρόντος στις ιερές πόλεις του Ιράν, Qom και Mashhad. Εκατομμύρια προσκυνητές κατευθύνονται προς το ιερό Ιμάμ Ρεζά στη Μασχάντ την τελευταία δεκαήμερη περίοδο του ισλαμικού μήνα Σαφάρ για να τιμήσουν το μαρτύριο του όγδοου Σιίτη Ιμάμη Αλί μπιν Μούσα Αλ-Ρίντα.

Ένας αξιωματούχος στην επαρχία Razavi Khorosan, ο Χοτζάτ Γκανανταμπί δήλωσε χθες ότι πάνω από 4,5 εκατομμύρια προσκυνητές εισήλθαν στη Μασχάντ κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Arbaeen Quranic Camp που εξέδωσε δήλωση καταδικάζοντας το κύμα καύσης Κορανίου στην Ευρώπη.

Ο Μοχάμαντ Μοτζανί, επικεφαλής της επιτροπής Κορανίου του Αρχηγείου Arbaeen, φέρεται να είπε: «Λαμβάνοντας υπόψη τη συχνή βεβήλωση της ιερής περιοχής του Ιερού Κορανίου σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ετοιμάσαμε μια δήλωση και μια αναφορά για να καταδικάσουμε αυτήν την ενέργεια, η οποία ήταν τεκμηριωμένη και καταγεγραμμένη με τις υπογραφές και τα δακτυλικά αποτυπώματα εκατομμυρίων προσκυνητών».

Ο Μοτζανί πρόσθεσε: «Προς το παρόν, αυτή η αναφορά έχει σταλεί στο ιερό Μασχάντ, ώστε να μπορεί να υπογραφεί από τους προσκυνητές του Ιμάμ Ρεζά (AS) την τελευταία 10ήμερη περίοδο του Σαφάρ».

«Σε αυτή τη βάση, συντάσσουμε ένα διεθνές έγγραφο για τη νομική επιδίωξη της αποτροπής της βεβήλωσης των ιερών βιβλίων, ιδιαίτερα του Ιερού Κορανίου, και την αποστολή του στα Ηνωμένα Έθνη», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα