ΑΘΗΝΑ
06:18
|
19.05.2024
Εκατοντάδες Ισραηλινοί έποικοι εισήλθαν με το ζόρι την Κυριακή στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ για να γιορτάσουν την εβραϊκή Πρωτοχρονιά.
Φανατικοί Εβραίοι άποικοι προσεύχονται μπροστά από το Δυτικό Τείχος (Al-Buraq) με την Τορά καθώς εισέβαλαν στο τέμενος Al-Aqsa κατά τη διάρκεια του Rosh Hashanah, της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ στις 17 Σεπτεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες Ισραηλινοί έποικοι εισήλθαν με το ζόρι την Κυριακή στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ για να γιορτάσουν την εβραϊκή Πρωτοχρονιά, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Οι Ισραηλινοί άποικοι τηρούν την αργία του Ρος Χασάνα (Πρωτοχρονιά) από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου φέτος. Θα σηματοδοτήσουν επίσης τις διακοπές Sukkot στα τέλη Σεπτεμβρίου και τις διακοπές Simhat Torah στις 6 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή του, το τμήμα Ισλαμικών Βακφ που διοικείται από την Ιορδανία ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν αδειάσει το συγκρότημα Αλ Άκσα από τους Παλαιστίνιους πιστούς προτού επιτρέψουν την είσοδο στους εποίκους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Παλαιστίνιοι ηλικίας κάτω των 50 ετών εμποδίστηκαν να εισέλθουν στον χώρο.

Αρκετοί Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις μέσα στο συγκρότημα, ανέφεραν τοπικές πηγές.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τις ισραηλινές αρχές για την έκθεση.

Για τους μουσουλμάνους, το Αλ Άκσα αντιπροσωπεύει τον τρίτο ιερότερο τόπο του κόσμου. Οι Εβραίοι, από την πλευρά τους, αποκαλούν την περιοχή Όρος του Ναού, λέγοντας ότι ήταν η τοποθεσία δύο αρχαίων εβραϊκών ναών.

Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται το συγκρότημα Αλ Άκσα, κατά τη διάρκεια του αραβο-ισραηλινού πολέμου του 1967. Προσάρτησε ολόκληρη την πόλη το 1980 σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα