ΑΘΗΝΑ
08:13
|
01.05.2024
Ευτυχώς που έχουμε και το επιτελικό κράτος, δεν λέτε...
Κυριάκος Μητσοτάκης στη 87η ΔΕΘ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν καταλαβαίνω πώς φταίει το επιτελικό κράτος», «Έχουμε και την κλιματική αλλαγή», «Είχαμε φωτιές, είχαμε πλημμύρες», «Δεν είδες η Μιρέλα…» που έλεγε και η υπέροχη Ντίνα Κώνστα ως Ντένη Μαρκορά και κάπως έτσι κύλησε και εν τέλει ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη Τύπου η εμφάνιση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τι μάθαμε από τον κ. Μητσοτάκη;

Υποχρεωτική ασφάλιση ΤΩΡΑ!

Πρώτα-πρώτα και όσον αφορά τα οικονομικά θέματα της χώρας μας, μάθαμε ότι το βάρος της πρόληψης και προστασίας από τις φυσικές καταστροφές θα το σηκώσουν εκ νέου οι φορολογούμενοι. Βεβαίως, τι νομίζατε θα αφορά μόνο τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που προανήγγειλε εχθές στην ομιλία του; Όχι φίλες και φίλοι, άλλαξε γνώμη σήμερα (17/9):

«Ο προϋπολογισμός είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψει όλες τις ζημιές που μπορεί να προκύψουν από μία πάρα πολύ έντονη κλιματική κρίση. Άρα θα πρέπει να μας απασχολήσει ποια είναι η ευθύνη του φυσικού προσώπου και της επιχείρησης να ασφαλίσει την περιουσία του απέναντι σε κάτι που μπορεί να συμβεί. Πιστεύω τελικά ότι αφού μπορεί να περάσουμε από στάδια, αλλά θα καταλήξουμε μετά από συνομιλία και με την ασφαλιστική αγορά στην υποχρεωτική ασφάλιση. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Είναι μια μεγάλη συζήτηση, αλλά και σε μια χώρα που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς είναι αναπόφευκτη».

Αλληλούια αναφωνούν όλες μαζί οι ασφαλιστικές εταιρίες!

Στον Ιανό τα είχαμε προβλέψει όλα

Πρώτο θέμα, όπως είναι φυσικό, ήταν και οι καταστροφές στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel με τους 17 νεκρούς. Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Λάρισα ισοπεδώθηκαν καλλιέργειες χάθηκαν μια για πάντα, σπίτια είναι πλέον μη κατοικήσιμα, κτηνοτρόφοι θρηνούν τα ζώα τους, ενώ αρκετοί κάτοικοι σκέφτονται το ενδεχόμενο να μετακομίσουν στο εξωτερικό, για να μπορέσουν να ζήσουν, να ξεκινήσουν δηλαδή από την αρχή τη ζωή τους.

Τι απάντησε σε όλα τα παραπάνω ο κ. Μητσοτάκης; Αρχικά, όπως έχει χιλιοειπωθεί από τον ίδιο για ΟΛΑ φταίει η κλιματική κρίση. Φωτιές, πλημμύρες= Κλιματική κρίση. «Το φαινόμενο που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πρωτοφανές», δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «Το καιρικό φαινόμενο ήταν πολύ πιο έντονο από τον Ιανό. Κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει ακριβώς το τι θα συμβεί. Στον Ιανό μπορούσαμε να προβλέψουμε και προβλέψαμε, αλλά αυτό δεν ήταν Ιανός ήταν κάτι πολύ χειρότερο».

Εν τω μεταξύ η πρόληψη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στην κακοκαιρία Ιανό:

«Δύο νεκροί, δύο αγνοούμενοι, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι και βιβλικές καταστροφές, είναι ο μέχρις στιγμής δραματικός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας του Ιανού που έπληξε την Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία. Η πόλη της Καρδίτσας έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη. Κατέρρευσαν τμήματα δρόμων, κτιρίων και γεφυρών από την κακοκαιρία. 12.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην περιοχή των Τρικάλων σκεπάστηκαν από νερό εξαιτίας από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή ενώ έχουν πνιγεί αιγοπρόβατα» έγραφε το Έθνος στις 19/9/2020 αναρτώντας εικόνες όπως η παρακάτω:

Να θυμίσουμε βέβαια, ότι χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι περιμένουν ακόμη τις κρατικές αποζημιώσεις για την απώλεια των περιουσιών τους. Από το 2020…

Καταστροφές Θεσσαλίας: Δεν είχαμε νεκρούς-Κανένας δεν έμεινε χωρίς νερό και φαγητό

Λόγος έγινε και για τα καθυστερημένα μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια των φονικών βροχοπτώσεων, γεγονός που φυσικά, δικαιολογήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη «προειδοποιητικά SMS εστάλησαν σε όλη τη Θεσσαλία. Το πρωτόκολλο του 112 για τις πλημμύρες είναι διαφορετικό από αυτό για τις φωτιές. Η σύσταση της Πολιτικής Προστασίας ήταν να ανέβουν οι κάτοικοι πιο ψηλά. Και δεν θρηνήσαμε πολλά θύματα γι’ αυτόν τον λόγο. Δεν χάθηκε καμιά ανθρώπινη ζωή, επειδή δεν προφτάσαμε να φτάσουμε σε κάποιον συμπολίτη μας που κινδύνευε. Δεν υπήρξε συμπολίτης μας ο οποίος να πείνασε, να έμεινε από νερό, να μην μπορέσαμε να του παράσχουμε σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προφανώς υπήρξε ταλαιπωρία και ψυχική πίεση, αλλά σώσαμε πολλές ανθρώπινες ζωές. Πάρα πολλά ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την πολύ δύσκολη άσκηση εκκενώσεων. Και η αλήθεια είναι ότι εκκενώθηκαν όσοι ήθελαν να εκκενωθούν».

Κάπου εδώ λοιπόν, αναρωτιόμαστε εάν ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται σε κάποια άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα ή δεν του είπαν φίλοι, υπουργοί και βουλευτές του τι συνέβη στη Θεσσαλία ή δεν άνοιξε τηλεόραση-ειδησιογραφικές ιστοσελίδες να ενημερωθεί (τι καταντήσαμε να γράφουμε!).

  • «Δεν χάθηκε καμιά ανθρώπινη ζωή» δήλωσε ο πρωθυπουργός την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί 17 ανθρώπους που πνίγηκαν και σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες…
  • «Δεν υπήρξε συμπολίτης μας ο οποίος να πείνασε, να έμεινε από νερό» τόνισε ο πρωθυπουργός μας. Εν τω μεταξύ, πριν από 8 ημέρες στην Καρδίτσα οι κάτοικοι δεν είχαν τροφή και νερό για 4 μέρες:

Μην είμαστε όμως και εμείς τόσο αυστηροί με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μπορεί, ναι μεν, να μην έμαθε ποτέ, ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλίας έμειναν χωρίς νερό και τροφή για μέρες, 17 άνθρωποι πέθαναν, άλλοι έμειναν χωρίς σπίτια και περιουσίες και άλλοι καταστράφηκαν οικονομικά μια για πάντα, ο ίδιος όμως ως καλός και περιποιητικός οικοδεσπότης, λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξη Τύπου μοίρασε γάντια και κουβέρτες στους δημοσιογράφους… (ασχολίαστο).

Επιτελικό κράτος: Τι σημαίνει τελικά;

Ο κ. Μητσοτάκης από την 87η ΔΕΘ μας εξήγησε τελικά τι σημαίνει το περίφημο επιτελικό κράτος (γιατί μια απορία την είχαμε). Επιτελικό κράτος λοιπόν, είναι όταν πολλοί αρμόδιοι συναντιούνται στον ίδιο χώρο με την παρότρυνση του πρωθυπουργού. Για παράδειγμα, όταν σε ένα συντονιστικό κέντρο βρίσκονται και κάθονται μαζί ένας αρμόδιος για τη δημόσια υγεία, άλλος αρμόδιος για τις υποδομές και τα λοιπά.

Και όπως διαπιστώσαμε όλοι οι πολίτες αυτό πέτυχε στην περίπτωση της Θεσσαλίας και ορθώς αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης σήμερα (17/9) «Το παραδέχθηκαν όλοι οι ειδικοί και δεν καταλαβαίνω πώς φταίει το επιτελικό κράτος. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το εναλλακτικό σενάριο στη μη ύπαρξη του επιτελικού κράτους. Να μην υπήρχε συντονιστικό όργανο; Να μην υπήρχε συντονισμός;».

Για τους πιο σκληροπυρηνικούς σας αφήνουμε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου (προτείνουμε πίτσα και αναψυκτικό και γενικά κάτι βαρύ για το βράδυ):

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα