ΑΘΗΝΑ
01:59
|
04.05.2024
Σκίτσο για την ευρωπαϊκή μεταναστατευτική πολιτική με αφορμή την «έκρηξη» στις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λαμπεντούζα.
Ramses, Ελβετία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί ανάμεσα στη Σικελία και τις ακτές της Τυνησίας, βρέθηκαν χθες 17/9 η νεοφασίστρια πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Αφορμή η νέα «έκρηξη» αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στο νησί. Μέσα σε τρεις ημέρες έφτασαν στο νησί περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι μέσα σε υπερπλήρη πλοιάρια, βάρκες. Η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν είδε την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής, άκουσε τα παράπονα της Μελόνι και πρότεινε ένα σχέδιο 10 σημείων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Στο σχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η καλύτερη καταγραφή των αφίξεων με την βοήθεια της Frontex και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για το Άσυλο, η παροχή μεγαλύτερης στήριξης για την μεταφορά των μεταναστών εκτός Ιταλίας, χάρη και στην αλληλεγγύη των άλλων κρατών μελών, αλλά και η αρωγή της Frontex για τους επαναπατρισμούς όσων δεν δικαιούνται να μείνουν στην Ευρώπη.

Ο σκιτσογράφος Ramses από την Ελβετία σχολιάζει ότι η αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού προβλήματος από τις Βρυξέλλες παραμένει ίδια… όλα κάτω από το χαλί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα