ΑΘΗΝΑ
20:10
|
28.04.2024
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών τόνισε στον Αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφάλειας ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.
Ο Τζέικ Σάλιβαν συναντήθηκε με τον Γουάνγκ Γι στη Μάλτα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι πραγματοποίησε την Κυριακή αρκετές συναντήσεις στη Μάλτα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν ειλικρινείς, ουσιαστικές και εποικοδομητικές στρατηγικές επικοινωνίες για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση των σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ.

Ο Γουάνγκ Γι, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, τόνισε ότι το ζήτημα της Ταϊβάν είναι η πρώτη κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν τα τρία κοινά ανακοινωθέντα και τη δέσμευσή τους να μην υποστηρίξουν την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

Η ανάπτυξη της Κίνας έχει μια ισχυρή ενδογενή δυναμική, ακολουθώντας την αναπόφευκτη λογική της ιστορίας, τόνισε ο Γουάνγκ Γι. Δεν μπορεί να σταματήσει, ούτε να στερηθεί το δικαίωμα του κινεζικού λαού στην ανάπτυξη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τη σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε στη συνάντηση του Μπαλί, να διατηρήσουν ανταλλαγές υψηλού επιπέδου και να πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις Κίνας-ΗΠΑ για τις υποθέσεις Ασίας-Ειρηνικού, τις θαλάσσιες υποθέσεις και την εξωτερική πολιτική.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης μέτρα για περαιτέρω υποστήριξη και διευκόλυνση για την ανταλλαγή πολιτών που θέλουν να βρεθούν σε κάποια από τις δύο χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα