ΑΘΗΝΑ
20:35
|
05.05.2024
Υπερβάλλοντα ζήλο έδειξαν οι αστυνομικοί προβαίνοντας, πριν και μετά, τις πορείες για τον Φύσσα, στις προσαγωγές νεαρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Προσαγωγές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην προσαγωγή οκτώ νεαρών ατόμων στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σήμερα το απόγευμα η αστυνομία, λίγο μετά το κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Καμάρα στο κέντρο της πόλης.

Παρά την επέμβαση των αστυνομικών, η συγκέντρωση και η πορεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων νεαρών πολιτών.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν κατά της Αστυνομίας και της κυβέρνησης, ενώ έγιναν αναφορές στα πρόσφατα δυστυχήματα στα Τέμπη, στις πλημμύρες και στις πυρκαγιές που έχουνε πλήξει τη χώρα.

Οι προσαγωγές έγιναν λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Αγίας Σοφίας στη διάρκεια ελέγχου αστυνομικών.

Κατά τις προσαγωγές σημειώθηκαν επεισόδια περιορισμένης έκτασης και ρίψη δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

Αντιφασιστικές πορείες για τον Παύλο

Μαζική πορεία πραγματοποιήθηκε μετά τις 17.30 σήμερα το απόγευμα, στην οδό Παύλου Φύσσα 60 στο Κερατσίνι αντιφασιστική πορεία ενάντια στους Ναζί και σε όλους όσους τους ξέπλεναν όλα αυτά τα χρόνια.

Ανάλογες κινητοποιήσεις με αφορμή τη δέκατη επέτειο από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Πάτρας, του Ηρακλείου Κρήτης, των Ιωαννίνων και της Λάρισας.

Προσαγωγές και στην Αθήνα

Νωρίς απόψε σε κινητοποίηση για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αθήνα, αστυνομικοί προχώρησαν σε 11 προσαγωγές και μία σύλληψη για απείθεια.

Όλοι οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα