ΑΘΗΝΑ
05:03
|
20.07.2024
Η οργάνωση ευελπιστεί πως αυτή τη φορά δε θα μείνει αναπάντητο το αίτημά της, όπως είχε γίνει το 2019, όταν υπέβαλλε παρόμοια αίτηση.
Τη λίστα με τα δώρα των 300 μελών της Βουλής ζητά η οργάνωση Vouliwatch
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον κατάλογο με τα δώρα που λαμβάνουν τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου όπως προβλέπει από το 2016 ο Κώδικας Δεοντολογίας της Βουλής ζητά ξανά η οργάνωση «Vouliwatch».

Η οργάνωση θυμίζει πως ο Κώδικας Δεοντολογίας της ελληνικής βουλής προβλέπει την τήρηση ονομαστικού και αναλυτικού καταλόγου με τα δώρα που δέχονται οι Βουλευτές/ριές και ο οποίος τηρείται στη Γραµµατεία της Ειδικής Μόνιµης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Επισημαίνει πως το άρθρο 4 του Κώδικα Δεοντολογίας σε σχέση με δώρα, σχετικές παροχές και ωφελήματα προβλέπει ότι οι βουλευτές «οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήµατα, των οποίων η φύση ή η χρηµατική αξία εγείρουν ζητήµατα µεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων».

Προβλέπει επίσης πως χρηµατική αξία µεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ θεωρείται, κατά τεκµήριο, και σύµφωνα µε τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήµατα αµεροληψίας.

Με δήλωση του Βουλευτή καταχωρίζονται, επίσης, όπως ανωτέρω, δώρα, παροχές και άλλα ωφελήματα των οποίων η χρηματική αξία ξεπερνά τα διακόσια (200) ευρώ, µε ειδική αιτιολογία του Βουλευτή ως προς την αποδοχή τους.

Ως εκ τούτου, η οργάνωση έχει υποβάλλει ήδη από τις 13 Σεπτεμβρίου το αίτημά της στο αρμόδιο τμήμα της βουλής, ευελπιστώντας πως, αυτή τη φορά, δεν θα μείνει αναπάντητο όπως έγινε το 2019.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Nippon Steel προσέλαβε τον Μάικ Πομπέο με την ελπίδα πως θα εξαγοράσει την U.S. Steel

Νταλίκα παρέσυρε και σκότωσε μοτοσυκλετιστή σε ΛΕΑ του ΒΟΑΚ στο Ηράκλειο

Ικανοποίηση Παλαιστινιακής Αρχής για την απόφαση της Χάγης – Οργή στο Ισραήλ

Μπανγκλαντές: Πάνω από 100 οι νεκροί φοιτητές από αστυνομικά πυρά- Απαγόρευση κυκλοφορίας- Ανάπτυξη στρατού στους δρόμους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα