ΑΘΗΝΑ
10:29
|
27.04.2024
Ίσως η συνδρομή επί πληρωμή να αποτελεί τη μόνη λύση για την καταπολέμηση των ψεύτικων λογαριασμών, λέει ο Μασκ.
Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Twitter
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις ριζικές αλλαγές που έκανε ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, το οποίο μετονόμασε σε πλατφόρμα X, ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ σκέφτεται να προχωρήσει σε μια ακόμα αλλαγή που θα δυσαρεστήσει πολλούς χρήστες καθώς άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μια μηνιαία πληρωμή για την χρήση της εν λόγω πλατφόρμας.

Σε μια συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Ίλον Μασκ είπε ότι ένα σύστημα πληρωμών είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των ψεύτικων λογαριασμών και των spam bots.

«Σκεφτόμαστε να έχουμε μια μικρή μηνιαία πληρωμή για τη χρήση του συστήματος», είπε το αφεντικό της Tesla και της SpaceX.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό ήταν απλώς ένα σχόλιο, ή ένα σημάδι πιο σταθερών σχεδίων που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Ο κ. Μασκ έχει πει εδώ και καιρό ότι η λύση του για την απαλλαγή από τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει οι χρήστες να χρεώνονται την επαλήθευση του λογαριασμού τους.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter πέρυσι, προσπάθησε να δώσει κίνητρα στους χρήστες να πληρώσουν για μια βελτιωμένη υπηρεσία, η οποία τώρα ονομάζεται X Premium.

Αυτό δίνει στους συνδρομητές επί πληρωμή περισσότερες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν το X δωρεάν.

Παρόλο που υπάρχει ξεκάθαρο οικονομικό συμφέρον για την εταιρεία να χρεώνει τους χρήστες, ο κ. Μασκ επέμεινε ότι το να υποχρεωθούν οι άνθρωποι να πληρώσουν για την υπηρεσία στοχεύει στην αντιμετώπιση των bots.

Ένα bot κοστίζει ένα κλάσμα της δεκάρας, δήλωσε. Αλλά αν κάποιος πρέπει να πληρώσει μερικά δολάρια ή κάτι τέτοιο, κάποιο μικρό ποσό, το πραγματικό κόστος για τα bots είναι πολύ υψηλό.

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεται ένας συνδρομητής.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι τώρα αναζητούσε φθηνότερες επιλογές για τους χρήστες.

Στην πραγματικότητα πρόκειται να καταλήξουμε σε μια χαμηλότερη βαθμίδα τιμολόγησης. Επομένως, θέλουμε απλώς να είναι ένα μικρό χρηματικό ποσό, είπε.

«Αυτή είναι μια μακρύτερη συζήτηση, αλλά κατά την άποψή μου, αυτή είναι στην πραγματικότητα η μόνη άμυνα ενάντια σε τεράστιες στρατιές bot και ψεύτικων λογαριασμών», πρόσθεσε ο Μασκ.

Ωστόσο, ένας κίνδυνος είναι ότι επιβάλλοντας μια συνδρομή επί πληρωμή μπορεί να χαθεί μεγάλο μέρος των χρηστών του. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα, τα οποία επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της εταιρείας.

Η συνομιλία του κ. Μασκ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό έθιξε επίσης τον αντισημιτισμό στο X.

Η πλατφόρμα έχει κατηγορηθεί από την ομάδα εκστρατειών Anti-Defamation League (ADL) ότι δεν έκανε αρκετά για να σταματήσει το αντισημιτικό περιεχόμενο.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση είπε ότι ο Μασκ «ασχολείται και εξυψώνει» τους αντισημίτες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία θα μηνύσει την ADL για να “καθαρίσει το όνομα της πλατφόρμας μας”.

Στη συνομιλία με τον κ. Νετανιάχου, ο κ. Μασκ επανέλαβε ότι είναι «κατά του αντισημιτισμού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα