ΑΘΗΝΑ
12:22
|
23.07.2026
Χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί, ειδικευόμενοι και επιμελητές, απεργούν μαζί για πρώτη φορά με οικονομικά και εργασιακά αιτήματα.
Βρετανοί νοσοκομειακοί γιατροί σε απεργία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνουν τον απεργιακό αγώνα συντονισμένα ειδικευόμενοι και επιμελητές γιατροί στα νοσοκομεία του βρετανικού ΕΣΥ (NHS) διεκδικώντας μεταξύ άλλων καλύτερες αμοιβές, βελτίωση συνθηκών εργασίας, προσλήψεις προσωπικού, έχοντας καταφέρει για πρώτη φορά να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στις επιλογές διαδοχικών κυβερνήσεων για υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Ο νέος γύρος απεργιών πραγματοποιείται από τις 19 και θα ολοκληρωθεί ως τις 23 Σεπτέμβρη και στα νοσοκομεία της χώρας θα εξυπηρετούνται μόνον επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με το BBC,  οι επιμελητές γιατροί ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης διήμερη απεργία και τη συνέχισαν χτες μαζί με τους ειδικευόμενους νεαρούς συναδέλφους τους χτες, μέρα κατά την οποία οι τελευταίοι ξεκίνησαν τριήμερη απεργία.

Η υποστήριξη των απεργών από τον Τζέρεμι Κόρμπιν

Την συντονισμένη απεργιακή δράση των νοσοκομειακών γιατρών σχολίασε σήμερα και ο πρώην αρχηγός των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν στην πλατφόρμα X, τονίζοντας πως γίνεται για πρώτη φορά. Ο ίδιος στάθηκε στο πλευρό τους και εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή τους στα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους, επισημαίνοντας ότι δίχως γιατρούς, δεν υπάρχει βρετανικό ΕΣΥ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα