ΑΘΗΝΑ
07:33
|
28.04.2024
Η ομάδα Hammerskins Germany είναι παρακλάδι μιας αμερικανικής ακροδεξιάς οργάνωσης και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο σε όλη την Ευρώπη.
Η γερμανική αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτια νεοναζί μέλη της οργάνωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την Τρίτη τη νεοναζιστική ομάδα Hammerskins Germany και έκανε έφοδο στα σπίτια δεκάδων μελών της.

Η ομάδα είναι παρακλάδι μιας αμερικανικής ακροδεξιάς οργάνωσης και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο σε όλη την Ευρώπη.

Το μόρφωμα The Hammerskins Germany είναι ένα τοπικό τμήμα του Hammerskins Nation που ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1988, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών και Κοινότητας.

Η ομάδα διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην ακροδεξιά σκηνή στην Ευρώπη.

Σε όλο τον κόσμο, τα μέλη αυτής της ένωσης αναφέρονται ως «αδέρφια» και θεωρούν τους εαυτούς τους ως μια ελίτ «αδελφότητα» που προωθεί συγκεκριμένες πολιτικές και τρόπο ζωής. Η ομάδα θεωρεί επίσης τον εαυτό της ως την ελίτ της σκηνής των δεξιών σκίνχεντ, σύμφωνα με το υπουργείο.

«Η απαγόρευση των Hammerskins Germany είναι ένα σκληρό πλήγμα κατά του οργανωμένου δεξιού εξτρεμισμού», είπε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ, προσθέτοντας ότι η απαγόρευση περιλάμβανε τα περιφερειακά τμήματα της ένωσης και την υποοργάνωσή της, το Crew 38.

Με αυτήν την απαγόρευση, βάζουμε τέλος στις απάνθρωπες δραστηριότητες μιας διεθνώς ενεργής νεοναζιστικής ένωσης στη Γερμανία, πρόσθεσε. Αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.

Στη Γερμανία, η ομάδα αποτελείται από περίπου 130 μέλη. Κατά τη διάρκεια των επιδρομών νωρίς το πρωί σε 10 πόλεις, η αστυνομία έκανε έρευνα στα σπίτια 28 μελών της ομάδας. Δεν έγινε αμέσως σαφές εάν κάποια μέλη συνελήφθησαν.

Πριν από την απαγόρευση, οι γερμανικές ομοσπονδιακές και κρατιδιακές κυβερνήσεις συνεργάστηκαν εντατικά για περισσότερο από ένα χρόνο, είπε η Φέιζερ, προσθέτοντας ότι «συνεργαστήκαμε επίσης στενά με τους Αμερικανούς εταίρους μας».

Το βασικό στοιχείο της ιδεολογίας της ομάδας είναι η διάδοση ενός φυλετικού δόγματος που βασίζεται στη ναζιστική ιδεολογία. Ο σκοπός της ένωσης Hammerskins Germany είναι να εδραιώσει την ακροδεξιά κοσμοθεωρία της, ιδιαίτερα μέσω συναυλιών όπου προσπαθεί να απευθυνθεί σε μη μέλη, ανέφερε το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα