ΑΘΗΝΑ
10:17
|
28.04.2024
Το πρωί θα μάθουμε, τελικά, ποια μέσα σταθερής τροχιάς θα κινηθούν και ποια όχι, λόγω της αυριανής απεργίας.
Μετρό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ξημέρωμα της αυριανής μέρας θα πρέπει να περιμένουν χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες που δε συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο, 21 Σεπτεμβρίου 2023, η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν θα μπορούν να πάνε στις δουλειές και τις άλλες υποχρεώσεις τους χρησιμοποιώντας το μετρό ή τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Θεωρητικά,  τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν αύριο από τις 9.00 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ. Όμως, ούτε αυτό είναι σίγουρο καθώς δικαστήριο έκρινε «παράνομη» και τη στάση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΑ. Σε μία σιβυλλική ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται πως η στάση εργασίας για αύριο αναστέλλεται τονίζοντας:

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας πως η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει».

Προς το παρόν και εκτός απροόπτου, η στάση εργασίας στα τρόλεϊ θα διεξαχθεί κανονικά (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας).

Διόλου ξεκάθαρη δεν είναι η κατάσταση για το εάν και πότε θα λειτουργήσουν τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, αύριο Πέμπτη 21/09 το Τραμ και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν μόνο από την έναρξη κυκλοφορίας έως τη 1.30 το μεσημέρι.

 Έως αργά απόψε δεν έχει υπάρξει ενημέρωση ως προς το πώς θα γίνει η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Πειραιάς – Κηφισιά.

Ωστόσο, παρά την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, τόσο οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο σωματείο του μετρό, το ΣΕΛΜΑ όσο και οι εργαζόμενοι του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Εάν η απεργία γίνει κανονικά, τότε δε θα κυκλοφορήσουν καθόλου και σε καμία ώρα της ημέρας συρμοί σε καμία από τις τρεις γραμμές του μετρό.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ (Γραμμή 1 του ηλεκτρικού Πειραιάς-Κηφισιά) ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία καταγγέλλοντας την «πρακτική της ΣΤΑ.ΣΥ να οδηγήσει τους εργαζόμενους προκαταβολικά στα δικαστήρια για μία απεργία που δεν είχε εξαγγελθεί, με 24ωρη απεργία αύριο, 21 Σεπτεμβρίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα