ΑΘΗΝΑ
05:46
|
22.02.2024
Η ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ. καλεί τον αλληλέγγυο κόσμο για βοήθεια ενάντια στις προσπάθειες εκκένωσης του εργοστασίου.
Η ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τελευταία ανάρτηση από τη ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ. της Θεσσαλονίκης, έχει έρθει συνεργείο έξω από το εργοστάσιο με σκοπό να το περιφράξει.

Τα μέλη της ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ. καλούν τον αλληλέγγυο κόσμο να πάει στο εργοστάσιο ώστε να σταματήσουν οι ενέργειες του συνεργείου.

Πριν από λίγες ημέρες η ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ. είχε γνωστοποιήσει το τελεσίγραφο που έλαβε από τις αρχές ότι την Πέμπτη 14/9 θα ξεκινήσουν εργασίες στο κομμάτι του οικοπέδου της ΦΙΛΚΕΡΑΜ που συνορεύει με τη ΒΙΟΜΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΕ ΒΙΟ.ΜΕ.:

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΒΙΟΜΕ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Κράτος και αφεντικά στέλνουν τελεσίγραφο στη ΒΙΟΜΕ, για να τους γνωστοποιηθούν οι προθέσεις των εργαζομένων του εργοστασίου. Την Πέμπτη 14/9, ξεκίνησαν εργασίες στο κομμάτι του οικοπέδου της ΦΙΛΚΕΡΑΜ που συνορεύει με τη ΒΙΟΜΕ.

Μετά τις εκκενώσεις των δύο καταλήψεων στην Αθήνα, Ζιζάνια και στέκι Άνω Κάτω Πατησίων, τις απειλές για ενδεχόμενη εκκένωση αλλά και την διακοπή ρεύματος του Ελέυθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο, στοχοποιούν και τη ΒΙΟΜΕ.

Δε δεχόμαστε τελεσίγραφα!

Εμείς ως συνέλευση εργαζομένων και συνέλευση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, δε διαπραγματευόμαστε με το κεφάλαιο και τα αφεντικά αλλά απαντάμε δημόσια, κινηματικά και απευθυνόμαστε στην κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και στην οποία αναφερόμαστε. Υπερασπιζόμαστε τις δομές του κοινωνικού κινήματος που προάγουν την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείρηση όπως η ΒΙΟΜΕ και δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Ζούμε σ’ ένα κράτος απαξίωσης της ζωής μας, θεματοφύλακα της διεφθαρμένης και ανάλγητης εξουσίας των αυθαιρεσιών. Οι πολιτικές του εντείνουν την περιβαλλοντική καταστροφή, προκαλούν τον άνισο οικονομικό καταμερισμό και τις ταξικές αντιθέσεις, ενισχύουν τον αυταρχισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό, φλερτάρωντας με ξενοφοβικά και ρατσιστικά προτάγματα, επιτρέποντας σε φασίστες να αρπάζουν μετανάστριες, να ασκούν βία και τελικά να σκοτώνουν. Από την άλλη το κράτος δείχνει να είναι πανέτοιμο και αποτελεσματικό για ό,τι το ενδιαφέρει και προτεραιοποιεί την καταστολή των ελεύθερων κοινωνικών χώρων, των στεκιών και των καταλήψεων που δίνουν ζωή στην κοινωνία, οργανώνουν αντιστάσεις και βασίζονται στην αλληλεγγύη, την ισότητα και την αυτοοργάνωση.

Δέκα χρόνια τώρα, οι εργαζόμενες/οι της ΒΙΟΜΕ είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν το εργοστάσιο και τις ζωές τους ούτε στις σειρήνες των υποσχέσεων των εκάστοτε κυβερνώντων ούτε στους πραιτοριανούς των fund που έρχονται να μας αγοράσουν με τον πλούτο που μας έκλεψαν, πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους, οικογένειες και ολόκληρες ζωές, με τη βοήθεια της κρατικής καταστολής που επιτίθεται βάναυσα σε κάθε ελεύθερο, κοινωνικό ανακτημένο χώρο, προς όφελος του real estate και των επιχειρηματιών.

Εμείς, οι αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι που βλέπουμε στο συλλογικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, ένα παράδειγμα ενός άλλου τρόπου διαβίωσης, μία σύγκλιση οραμάτων, ιδεών και πράξεων, δηλώνουμε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το εργοστάσιο και το πρόταγμα της εργατικής αυτοδιαχείρισης μέχρι τέλους και καλούμε όλο το αλληλλεγγυο κίνημα να δώσουμε μαζί και αυτόν τον αγώνα!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΕ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!✊

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/09 στις 19.00μμ, ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Διάλογο με τον Τουσκ θέλει ο Ζελένσκι, στο φόντο των μπλόκων Πολωνών αγροτών

Εναέρια ρίψη βοήθειας στη Βόρεια Γάζα από Βρετανία και Ιορδανία

Γαλλία: Αγρότες κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία του γαλακτοκομικού κολοσσού «Lactalis»

Η Μάχη για την ενοικίαση σπιτιού και τα δολοφονημένα χοιρινά μπριζολάκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα