ΑΘΗΝΑ
12:48
|
01.05.2024
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απένειμε στους 3 στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στη Λιβύη τον ανώτατο βαθμό με προεδρικό διάταγμα.
Έλληνες στρατιωτικοί στη Λιβύη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον ανώτατο βαθμό στους 3 στρατιωτικούς που έπεσαν στο καθήκον στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη απονέμει μετά θάνατον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο ανώτατος βαθμός στις παρακάτω Αξιωματικούς, οι οποίες απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο ως εξής:

α. Στην Αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ (ΑΜ: ΥΝ-232) ο βαθμός της Υποναυάρχου.

β. Στην Επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της Υποπτεράρχου.

Επίσης με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του Συνταγματάρχη στον Αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη (ΑΜ: ΜΥ 21150), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Νέο συγκλονιστικό βίντεο

Στο μεταξύ, νέες συγκλονιστικές εικόνες από το πολύνεκρο τροχαίο στη Λιβύη έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και το μεγάλο φόρτο καυσίμων του οχήματος που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής προκλήθηκε μεγάλη φωτιά.

Το λεωφορείο στο οποίο σκοτώθηκαν 5 Έλληνες (3 στρατιωτικοί και 2 διερμηνείς) έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών ως αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης αλλά και της φωτιάς που ακολούθησε. Στο βίντεο καταγράφονται οι προσπάθειες να σβηστεί η φωτιά που προκλήθηκε από το τροχαίο ενώ η εικόνα του λεωφορείου είναι δύσκολο να περιγράφει με λέξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα