ΑΘΗΝΑ
03:16
|
03.05.2024
Η αστυνομία ανέφερε πως βρήκε στον βρεφονηπιακό σταθμό του Μπρονξ ένα κιλό φαιντανύλης και πρέσες πακεταρίσματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φαιντανύλη που βρισκόταν κρυμμένη στο δωμάτιο ύπνου παιδικού σταθμού της Νέας Υόρκης σκότωσε ένα μικρό παιδί την Παρασκευή, ανέφερε η αστυνομία της πόλης.

Ο σχεδόν δύο ετών Νίκολας Ντομινίτσι, ο οποίος πήγαινε στον παιδικό σταθμό για μόλις μια εβδομάδα, πέθανε από πιθανή υπερβολική δόση ναρκωτικών, ανέφερε και η ιατροδικαστική έκθεση.

Άλλα τρία παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο μετά από έκθεση στο ισχυρό ναρκωτικό στον παιδικό σταθμό στο Μπρονξ.

Σε βάρος των ιδιοκτητών του βρεφονηπιακού σταθμού έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών και δολοφονία.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα παιδιά, ηλικίας από οκτώ μηνών έως δύο ετών, εισέπνευσαν φαιντανύλη.

Στα τρία παιδιά, μάλιστα, χορηγήθηκε Narcan στο νοσοκομείο, ένα φάρμακο έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται για την αναστροφή της υπερβολικής δόσης οπιοειδών.

Ο Οτονιέλ Φελίζ, ο πατέρας του Ντομινίτσι, είπε, σύμφωνα με το ABC, ότι εξακολουθεί να επεξεργάζεται το θάνατο του μικρού παιδιού του.

Η φαιντανύλη θεωρείται πολλές φορές ισχυρότερη από την ηρωϊνη

«Τον αγαπώ, μου λείπει, τον θέλω πίσω, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που θα μου δώσει πίσω τον γιο μου».

Κατά την έρευνα που διεξήχθη στον παιδικό σταθμό βρέθηκε ένα κιλό φαιντανύλης που ανακαλύφθηκε «κάτω από ένα στρωματάκι όπου τα παιδιά κοιμόντουσαν νωρίτερα», δήλωσε ο επικεφαλής ντετέκτιβ του NYPD, Τζόζεφ Κένι, τη Δευτέρα.

Οι ερευνητές φέρεται να ανακάλυψαν επίσης τρεις πρέσες που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία των ναρκωτικών.

Η ιδιοκτήτρια του βρεφονηπιακού σταθμού Divino Niño, Γκρέι Μέντεζ, και ο 41χρονος ενοικιαστής της, Καρλίστο Αβεκέντο Μπρίτο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών «με πρόθεση διανομής με αποτέλεσμα τον θάνατο και συνωμοσία για τη διανομή ναρκωτικών με αποτέλεσμα τον θάνατο».

«Υποστηρίζουμε ότι οι κατηγορούμενοι δηλητηρίασαν τέσσερα μωρά και σκότωσαν ένα από αυτά, επειδή διηύθυναν επιχείρηση ναρκωτικών από έναν παιδικό σταθμό», δήλωσε την Τρίτη ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντάμιεν Γουίλιαμς.

Η φαιντανύλη, ένα συνθετικό οπιοειδές 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη, έχει κατηγορηθεί ευρέως για την αύξηση των θανάτων από ναρκωτικά στις ΗΠΑ.

Τα πλάνα παρακολούθησης και τα τηλεφωνικά αρχεία δείχνουν ότι η ιδιοκτήτρια του σταιμού, Γκρέι Μέντεζ, τηλεφώνησε πολλές φορές στον σύζυγό της αφού βρήκε τα παιδιά άρρωστα – προτού επικοινωνήσει με το 911.

Στη συνέχεια έφτασε ο σύζυγός της και αφαίρεσε αρκετές γεμάτες τσάντες από το κτίριο, είπαν οι αστυνομικοί.

Η Μέντεζ φέρεται επίσης να διέγραψε περίπου 20.000 μηνύματα από το τηλέφωνό της πριν τη σύλληψή της, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Οι αρχές μπόρεσαν αργότερα να τα ανακτήσουν.

Η προφυλακισμένη Γκρέι Μέντεζ

Οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τον σύζυγό της, ο οποίος κατηγορείται επίσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, κάμερα τον έπιασε να φεύγει από το σημείο μετά το συμβάν.

Ένας δικηγόρος της Μέντεζ είπε ότι η πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες και δεν γνώριζε ότι τα ναρκωτικά φυλάσσονταν στο νηπιαγωγείο.

«Το μόνο της έγκλημα ήταν να νοικιάζει το δωμάτιό της σε κάποιον που είχε ένα κιλό», είπε.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι έκανε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να παρέχει σωστή φροντίδα για αυτά τα παιδιά».

Και οι δύο ύποπτοι έχουν χαρακτηριστεί ως ύποπτοι διαφυγής από τις αρχές και κρατούνται χωρίς δυνατότητα αναστολής με εγγύηση. Αντιμετωπίζουν καταγγελίες που μπορούν να επιφέρουν ισόβια κάθειρξη.

Οι υγειονομικοί επιθεωρητές της πόλης πραγματοποίησαν μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νηπιαγωγείο στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν εντόπισαν παραβάσεις, δήλωσε ο επίτροπος Υγείας της πόλης.

«Λυπάμαι πολύ, αλλά ένα από τα πράγματα για τα οποία δεν είναι εκπαιδευμένοι οι επιθεωρητές παιδικής μέριμνας είναι να ψάχνουν για φαιντανύλη. Αλλά ίσως χρειαστεί», είπε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς ζήτησε μια «πλήρη εθνική επίθεση» στο ναρκωτικό, τονίζοντας την ισχύ του.

«Το ένα δέκατο του μεγέθους ενός νυχιού μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα. Φανταστείτε λοιπόν τι θα μπορούσε να κάνει σε ένα παιδί», είπε, κρατώντας ψηλά μια φωτογραφία που δείχνει μια θανατηφόρα δόση σε σύγκριση με ένα νόμισμα του ενός σεντ.

Σχεδόν κάθε γωνιά των ΗΠΑ, από τη Χαβάη μέχρι την Αλάσκα μέχρι το Ρόουντ Άιλαντ, έχει αγγιχτεί από τη φαιντανύλη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Το 2010, λιγότεροι από 40.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγο κάτω από το 10% αυτών των θανάτων συνδέονται με τη φαιντανύλη, αναφέρει το BBC.

Μέχρι το 2021, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι πέθαιναν ετησίως από υπερβολική δόση ναρκωτικών, με περίπου το 66% αυτών να συνδέονται με φαιντανύλη.

(Πηγή: BBC)

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα