ΑΘΗΝΑ
07:35
|
27.04.2024
Είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω κοινά βήματα για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, από το Ιράν.
Επίσημη επίσκεψη στο Ιράν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συνεργασία Μόσχας-Τεχεράνης φτάνει σε νέα υψηλά, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχε, σήμερα, με τον Ιρανό υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ Ρεζά Αστιανί, στην Τεχεράνη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε το πλήρες φάσμα των σχεδιαζόμενων δραστηριοτήτων μας, παρά την αντίθεση των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους. Η πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία και το Ιράν αποδεικνύεται μάταιη, ενώ η συνεργασία Ρωσίας-Ιράν φτάνει σε νέα υψηλά»”, επεσήμανε ο Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης την ετοιμότητα της Μόσχας να προχωρήσει σε «περαιτέρω κοινά βήματα για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σημειώσουμε ότι ο διάλογος Ρωσίας-Ιράν ήταν ιδιαίτερα έντονος πρόσφατα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και του Ιράν.

«Οι διμερείς σχέσεις διευρύνονται», τόνισε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι η αμοιβαία συνεργασία αποκτά νέες διαστάσεις. «Οι συνεχιζόμενες εξελίξεις στον κόσμο δείχνουν ότι η εποχή του μονοπολικού κόσμου έφτασε στο τέλος της», είπε, προσθέτοντας ότι η δομή του διεθνούς συστήματος αναδιαμορφώνεται σε έναν πολυπολικό κόσμο.

«Η εντατικοποίηση των συναντήσεων επιβεβαιώνει την κοινή μας αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί, ανέφερε ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα απέχουν πολύ από την εφαρμογή του πλήρους δυναμικού της στρατιωτικής συνεργασίας τους.

«Αν και οι σχέσεις μας αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε ακόμη μακριά από την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού που έχουν οι δύο χώρες. Είμαστε πολύ μακριά από αυτό το σημείο και πρέπει να κάνουμε πολλά για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις υπάρχουσες δυνατότητες συνεργασίας», ανέφερε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο στρατιωτικός τομέας είναι ο μοχλός και η πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας και η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως στρατιωτικές διαβουλεύσεις και επιτροπές μπορεί να συμβάλει στην ευρύτερη ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», πρόσθεσε.

Η ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σεργκέι Σόιγκου έφτασε στην Τεχεράνη, χθες Τρίτη, για συνομιλίες με τη στρατιωτική ηγεσία του Ιράν. Η επίσκεψη θα συμβάλει στην ενίσχυση των στρατιωτικών δεσμών Ρωσίας-Ιράν και θα αποτελέσει σημαντικό στάδιο στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα