ΑΘΗΝΑ
19:23
|
02.03.2024
Το θέμα της μεταφοράς 38 μαθητών φέτος παραμένει άλυτο, καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών.
Το κουδούνι του σχολείου, δεν ήχησε το ίδιο για όλους τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

38 μαθητές με αναπηρία είναι αποκλεισμένοι από την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών:

«Ένα σχολείο με ανοιχτές πόρτες, για όλα τα παιδιά, δυστυχώς δεν ισχύει για την περίπτωση 38 μαθητών που φοιτούν στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ηλιούπολης, σχολείο μαθητών με κυρίως κινητικές αναπηρίες. Το κουδούνι του σχολείου, δεν ήχησε το ίδιο για όλους τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου. Οι μισοί σε πλήθος μαθητές, αποκλείστηκαν από το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση».

«Ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται συχνότατα κατά τη διάρκεια του έτους που συνήθως προκύπτουν από μη έγκαιρες προσλήψεις οδηγών & συνοδών (από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης), των λεωφορείων που έχουν παραχωρηθεί με δωρεές στο σχολείο και μεταφέρουν τους μαθητές

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους, τις ανάγκες μεταφοράς εξυπηρετεί το Σώμα Ένοπλων Δυνάμεων», επισημαίνεται.

«Ήδη αναμένουμε 2 οδηγούς των ενόπλων δυνάμεων για να μας εξυπηρετήσουν. Προβλήματα προκύπτουν πολύ συχνά και από αυτή τη συνθήκη πρόσληψης, καθώς δεν προβλέπονται αναπληρωτές/ αντικαταστάτες στις περιπτώσεις αναρρωτικών/ή και άλλων ειδικών αδειών στις περιπτώσεις συμβασιούχων», εξηγούν οι γονείς.

«Σε όλο αυτό το δυσμενές τοπίο, έρχεται να προστεθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά σε πολύ γνωστή μεταφορική εταιρία η οποία αναδείχθηκε μέσω διαγωνισμού και δεσμεύτηκε για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ)», προστίθεται.

Όπως καταγγέλλεται, «η εταιρία αποδείχθηκε ασυνεπής και μέχρι σήμερα, 10 ημέρες από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει δρομολογήσει την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού!

Τρία (3) σχολικά οχήματα της εταιρίας, δεν έχουν παραδοθεί σύμφωνα με την δέσμευσή τους. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο πλήθος μαθητών με αναπηρίες, δεν εξυπηρετούνται και αναγκάζονται να παραμείνουν εκτός σχολικού πλαισίου».

«Είναι σκανδαλώδες και ανήθικο το μισό δυναμικό των μαθητών να παραμένει αποκλεισμένο στο σπίτι του. Γονείς σε απόγνωση και μαθητές με τεράστιο συναισθηματικό φόρτο. Μαθητές που στερούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση!

Δεν μπορεί να παραμένει άλυτο το θέμα της μεταφοράς τους και απευθυνόμαστε στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας την άμεση και μόνιμη επίλυση του θέματος μεταφοράς των μαθητών μας ώστε να επιτυγχάνεται η φοίτησή τους κανονικά», τονίζουν οι γονείς, προσθέτοντας πως:

«Η Δ/νση του Σχολείου παραμένει στο πλευρό των γονέων με καθημερινές προσπάθειες για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που συνεχώς προκύπτουν, ωστόσο μέχρι στιγμής χωρίς θετική ανταπόκριση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Σε εξέλιξη η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία

Αυτό το χώμα το θέλουν όλο δικό τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα