ΑΘΗΝΑ
18:49
|
01.05.2024
«Η απεργία απέτυχε. Η συμμετοχή του κόσμου είναι μηδενική γιατί το νομοσχέδιο έχει τη συναίνεση των εργαζομένων» τάδε έφη ο υπουργός Εργασίας.
Άδωνις Γεωργιάδης για εργασιακό νομοσχέδιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προκλητικός εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης στην παρέμβασή του επί του εργασιακού νομοσχεδίου. «Η απεργία απέτυχε» έκρινε ο υπουργός Εργασίας, σχολιάζοντας πως «η κατάσταση στο Σύνταγμα είναι αξιοθρήνητη» καθώς «η συμμετοχή του κόσμου είναι μηδενική γιατί το νομοσχέδιο έχει τη συναίνεση των εργαζομένων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «είναι ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο» και απαντώντας στα σφοδρά «πυρά» της αντιπολίτευσης δήλωσε πως με τις ρυθμίσεις του νομοθετήματος δεν καταργείται το 8ώρο και η εξαήμερη εργασία. Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως η απεργία γίνεται από την ΑΔΕΔΥ και όχι από τη ΓΣΕΕ και κάλεσε τα κόμματα που ενστερνίζομαι την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να το υπερψηφίσουν γιατί πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία.

Τα «αίματα άναψαν», εντός της Ολομέλειας, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως η σημερινή αποτυχία της απεργίας ακυρώνει το ΚΚΕ, αφού η επανάσταση του προλεταριάτου αναβλήθηκε, καθώς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στηρίζουν το νομοσχέδιο. «Καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, μου περισσεύει» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Στις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΚΚΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «έχουμε ελευθερία λόγου, είμαστε καθεστώς αστικό και δεν μπορείτε να μας απαγορεύετε να μιλάμε». Και συνέχισε λέγοντας πως «η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις», καταλήγοντας πως «ένα κόμμα που ευαγγελίζεται επανάσταση προλεταριάτου δεν μπορεί να λέει ότι υποκύπτουν τα μέλη τους σε δικαστικές αποφάσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα