ΑΘΗΝΑ
09:50
|
09.05.2024
Η Βουδαπέστη «αγκάθι στο μάτι» ΗΠΑ και Ε.Ε., θα αντιμετωπίσει όσους θέλουν να γονατίσουν τη χώρα και να πλήξουν την κυριαρχία της.
Βίκτορ Όρμπαν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βουδαπέστη δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από τη διακριτή της θέση σε μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, παρόλο που γνωρίζει ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ε.Ε. θα συνεχίσουν να της επιτίθενται, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατά τη διάρκεια συνάντησής του σε συνάντηση με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Fidesz-KDNP.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Magyar Nemzet, ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Ουγγαρία είναι ένα αγκάθι στο μάτι» των δυτικών χωρών επειδή παραμένει «η πιο ελεύθερη χώρα στην Ευρώπη».

«Υπάρχει φράχτης στα σύνορα, δεν υπάρχει μετανάστευση, υπάρχει οικογενειακή πολιτική. Δεν υπάρχει ιδεολογία φύλου στα σχολεία, δεν προμηθεύουμε όπλα στην Ουκρανία και δεν θέλουμε να εμπλακούμε στον πόλεμο», τόνισε σε ένα συντηρητικό παραλήρημα, περιγράφοντας αυτό που ο ίδιος υποστηρίζει ως «ελεύθερη χώρα», που την ίδια ώρα που κρατά αποστάσεις από το Κίεβο, κρατά τις ίδιες μάλλον και από την έννοια της δημοκρατίας.

Προειδοποίησε, δε, ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπάθησαν να στερήσουν την Ουγγαρία από την οικονομική, πολιτιστική και πολιτική κυριαρχία της, παρεμβαίνοντας στον τρόπο με τον οποίο η Βουδαπέστη προμηθεύει φυσικό αέριο στον πληθυσμό της και αναγκάζοντάς την να αφήσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα, καθώς και «να δώσει χρήματα στην Ουκρανία και να εγκρίνει την ένταξή της στην Ε.Ε., αν και δεν πληροί κανένα κριτήριο.

«Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», τόνισε, καταλήγοντας, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι το διακύβευμα είναι εξαιρετικά υψηλό στη νέα πολιτική σεζόν που μόλις ξεκινά, καθώς οι αντίπαλοι της Ουγγαρίας – η αυτοκρατορία του Σόρος, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και οι σύμμαχοί τους, όπως υποστήριξε – θέλουν να γονατίσουν τη χώρα και να πλήξουν την κυριαρχία της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Σπηλιωτόπουλος: Έχω αποστασιοποιηθεί πολιτικά και ψυχικά από τη ΝΔ

Κολομβιανός Πρόεδρος: Καταδικάζει την απόφαση του ELN να συνεχίσει τις απαγωγές

Βαρουφάκης: Προχωρά σε μήνυση κατά του γερμανικού κράτους

Η Ρωσία χτυπά ενεργειακές υποδομές και στρατωτικές βάσεις της Ουκρανίας ως αντίποινα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα