ΑΘΗΝΑ
13:43
|
07.05.2024
Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί ο δισταγμός των ανθρώπων στην Αθήνα να συμμετέχουν σε δράσεις εκτός του ιδιωτικού τους χώρου. Το σκάκι μπορεί να βοηθήσει!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκκίνηση της διοργάνωσης «Σκάκι στις Πλατείες» συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα Ειρήνης. Η CONTENTATIVA σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑ, ανακοινώνει σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, από την πλατεία Αγίου Δημητρίου Όπλων, των Κάτω Πατησίων, την επανεκκίνηση του διαγωνισμού φωτογραφίας «Ειρήνη είναι..» για την περίοδo 2023-2024.


Βασικό θέμα του διαγωνισμού για αυτή τη χρονιά: «Ειρήνη είναι… συνύπαρξη».

Η Contentativa ξεκινά σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, την υλοποίηση προγράμματος με τίτλο «Σκάκι στις πλατείες».

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις γειτονιές είναι η καχυποψία και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των κατοίκων.

Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί ο φόβος και ο δισταγμός των ανθρώπων στην Αθήνα να συμμετέχουν σε δράσεις εκτός του ιδιωτικού τους χώρου. Ο δημόσιος χώρος αποτελεί πηγή άγχους και σε αυτό συνέβαλε δυστυχώς και η πανδημία.


Με την προτεινόμενη διοργάνωση στοχεύουμε να ενισχύσουμε την αίσθηση της ασφάλειας μέσω της γνωριμίας, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους στις
γειτονιές της πόλης να οικειοποιηθούν ξανά τον δημόσιο χώρο και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Μέσο προς αυτή την προσπάθεια είναι δώδεκα σκακιστικοί αγώνες, ανοιχτοί σε όποιο άτομο της περιοχής επιθυμεί να συμμετέχει, ημεδαπό ή αλλοδαπό.

Δεν έχει σημασία αν ξέρει κανείς να παίζει ή θέλει να μάθει. Στις πλατείες θα βρίσκονται προπονητές από τους συλλόγους που υποστηρίζουν τη διοργάνωση με σκοπό να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή. Πρόκειται για τον Α.Ο. Τρεις Αστέρες ’89 και τον Σκακιστικό Όμιλο Πατησίων «Ιωάννης Σταματόπουλος.

Λίγα λόγια για την Contentativa:

Η CONTENTATIVA είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, από μια ομάδα επαγγελματιών με εμπειρία στην ανθρωπιστική και κοινωνική δράση, την έρευνα, την επικοινωνία, την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Στην CONTENTATIVA παράγουμε και δίνουμε στη δημοσιότητα περιεχόμενο που συνήθως δεν απασχολεί το δημόσιο διάλογο. Με βίντεο, ντοκιμαντέρ, διαδικτυακές πλατφόρμες και άλλα εργαλεία σχεδιάζουμε την επικοινωνία, όπως ταιριάζει καλύτερα στο εκάστοτε θέμα με τελικό σκοπό να ενθαρρύνουμε θεσμικές αλλαγές.

Ενδυναμώνουμε ομάδες, οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα έρευνας, περιεχομένου, επικοινωνίας και συνηγορίας. Συνομιλούμε με εταιρείες και ιδρύματα με σκοπό τα χρηματοδοτικά τους προγράμματα να υποστηρίζουν τις ανάγκες των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καλλιεργώντας συνεργατικές αλλά ανεξάρτητες σχέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Έφη Παυλογεωργάτου, 6946379889 – Όλγα Πατεράκη, 6973949040
www.contentativa.com
[email protected]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα