ΑΘΗΝΑ
18:09
|
01.05.2024
Παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και ένα ερώτημα: θα μονιμοποιηθούν;
Φωτογραφία: Κυριάκος Φίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τα πύρινα μέτωπα του Αυγούστου, στους δρόμους το φθινόπωρο. Το «παρών» στην 24ωρη απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου έδωσαν οι εποχικοί… ήρωες του Αυγούστου πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν ως αίτημά τους, μεταξύ άλλων, την μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών.

Φωτογραφία: Κυριάκος Φίνας

Η πορεία τους ξεκίνησε από την οδό Σταδίου. Οι πυροσβέστες κατευθυνθήκαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου παρέδωσαν ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα μαζί με την υπόλοιπη απεργιακή πορεία.

«Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ, οι καταστροφές δεν είναι εποχικές»… «Στο πλάι σου πολίτη όταν με χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Φωτογραφία: Κυριάκος Φίνας

«Είμαστε εδώ για να εκπροσωπήσουμε τις μπεζ στολές, που 31 Οκτωβρίου δυστυχώς θα πάνε στο ταμείο ανεργίας. Οι ανάγκες της Πυροσβεστικής δεν είναι εποχικές. Είμαστε έτοιμοι πυροσβέστες με εργασιακή εμπειρία, χρειαζόμαστε όλο τον χρόνο. Ευχαριστούμε όλες τις ομοσπονδίες όλα τα σωματεία, θέλω να τους τονίσω και να τους υπενθυμίσω να είναι περήφανοι για το Πυροσβεστικό Σώμα. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη μονιμοποίησή μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θάνος Ψαρόπουλος, ενώ παραδίδοντας ψήφισμα στο Υπουργείο τόνισε:

Ζητάμε να ισχύσει ο νόμος 3938/2011 χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Είμαστε έτοιμοι πυροσβέστες στην καθημερινή μάχη. Θέλω να τονίσω ότι η Πυροσβεστική δεν σταματάει την 31η Οκτωβρίου, η Πυροσβεστική είναι για όλο τον χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα